Simpatizant ISIS, expulzat din România!

Un bărbat de origine irakiană va fi expulzat din țară după ce s-a descoperit că acesta promova ideologia fundamentalistă.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, joi, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi l-a declarat indezirabil pe Hamad Raad Salih Hamad, de cetăţenie irakiană, pe o perioadă de 10 ani, din raţiuni de securitate naţională.

Potrivit Serviciului Român de Informaţii, cetăţeanul irakian s-a remarcat printr-un profil religios radical, „manifestând în repetate rânduri intoleranţă faţă de occidentali şi musulmanii şiiţi, derulând activităţi de propagandă menite să atragă coreligionari din ţara noastră spre ideologia jihadistă / ideologia DAESH”.

Hamad Raad Salih Hamad a intrat în atenţia SRI în cursul anului 2013, la scurt timp după sosirea în România în baza unei vize de studii, scrie News.ro.

Este al treilea caz descoperit de ofițerii Serviciului Român de Informații în acest an. În urmă cu doar câteva zile a mai fost expulzat și un cetățean pakistanez, intersat de fabricarea bombelor.

”La propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a sesizat CAB, care a dispus măsura declarării ca indezirabil a lui Shahzad Ahmed, pentru implicarea în fapte care, potrivit art. 3 lit. „i” și „l” din Legea 51/1991 (republicată), constituie amenințări la adresa securității naționale”.

La începutul verii a mai fost expulzat un afgan.

Sursa: Libertatea.ro

loading...
Loading...

Citește și

Unic în țară! Hamace la 200 de metri înălțime în Baia de Fier!

Clubul Alpin Român, Secția Universitară București în parteneriat cu Montan Club White Wolf au organizat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *