sâmbătă , 19 august 2017 - 2:59

Sindicatele și miniștrii Sănătăţii şi Muncii, ÎNȚELEGERE pe tema plăţii gărzilor

Sindicatele din sănătate au ajuns la o înţelegere cu miniștrii Sănătăţii şi Muncii pe tema plăţii gărzilor. Astfel, medicii vor renunța la protest și vor asigura continuitatea actului medical şi liniile de gardă. La finalul discuțiilor, a fost semnată o declaraţie comună potrivit căreia majorarea sumelor pentru gărzile suplimentare se va face de la 1 octombrie  prin raportarea la salariul de bază majorat.

Măsurile vor fi aplicate prin Ordonanţă de Urgenţă de îndată ce executivul va putea emite din nou acest tip de act normativ.

Cât privește reglementarea veniturilor pentru celelalte categorii de personal din sistemul sanitar, acest lucru va face obiectul consultărilor pentru elaborarea Legii Salarizării Unitare.

Acesta susține că activitatea din sistemul sanitar nu va mai fi blocată, iar medicii vor face în continuare gărzile.

Reprezentanţii sindicatelor vor continua negocierile cu ministrul Sănătăţii, pentru modificarea Ordinului care reglementează timpii de lucru din sistemul sanitar.

loading...

Citește și

Vești noi despre vreme! Vezi ce se va întâmpla MÂINE!

Vremea va fi călduroasă, local caniculară după-amiaza în regiunile sudice şi sud-vestice, iar indicele temperatură-umezeală …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.