Situaţia lui Klaus Leiders, INCERTĂ la CE Oltenia! Remus Vulpescu, nominalizat în CS, posibil ŞEF al companiei de stat

klaus-vulpescu

Unul dintre cei nominalizaţi pentru o funcţie de conducere în CE Oltenia este Remus Vulpescu, acesta fiind propus de comitetul de nominalizare al Consiliului de Supraveghere, pentru un mandat în conducerea CE Oltenia.

 

Surse oficiale din companie anunţă că acesta va fi numit în Directoratul CEO, în şedinţa Consiliului de Supraveghere care va avea loc astăzi sau mâine. De asemenea, Remus Vulpescu are toate şansele să fie numit preşedinte al Directoratului CEO, după cum au precizat sursele citate.

Nu a semnat contractul

Pe de altă parte, Klaus Leiders, recrutat în baza OG 109/2011 să facă parte din Directoratul CEO, nu a semnat contractul de mandat. Din acest motiv, există semne de întrebare în legătură cu venirea acestuia în conducerea Complexului, mai ales că ar fi trebuit să-i ia locul fostului membru al acestui for, Adrian Mircea Teodorescu, din data de 6 august. Nefiind contractul semnat, Klaus Leiders nu-şi poate ocupa locul în Directoratul CEO.

Fără şefi

În privinţa Diviziei Energie, contractul cu firma de recrutare a expirat însă acesta a fost prelungit până în luna noiembrie a acestui an. Cu alte cuvinte, Divizia Energie va fi condusă interimar, în continuare, de Ionel Ilie, demisionar din funcţia de preşedinte al Directoratului. O altă direcţie a CEO rămasă fără conducător este şi cea de Resurse Umane. După demisia Petrei Pătraşcu, nu a fost numit un alt director. Atribuţiile au fost preluate de directorul Sorin Olaru, până la numirea unui nou şef. În acest caz, procedura de selecţie internă a fost amânată până la completarea Directoratului companiei.

Directori şi supraveghetori înlocuiţi

Amintim că la ultima şedinţă a CS, supraveghetorii au cerut demisia întregului Directorat. Astfel, doi dintre membri s-au conformat, fiind vorba de Ionel Ilie, preşedinte, şi Ovidiu Bălăceanu, membru, renunţând la mandate. Din actualul Directorat mai fac parte Daniel Antonie de la Divizia Minieră şi Laurenţiu Ciobotărică, şeful Diviziei Financiare a CEO. De asemenea, actualul Consiliu de Supraveghere va fi schimbat şi înlocuit în baza OG 109/2011, existând posibilitatea ca unii dintre actualii membri, care şi-au depus CV-urile candidând în baza ordonanţei la un mandat în CS, să rămână în cadrul Consiliului. De menţionat ar mai fi faptul că doi dintre membrii CS au renunţat la mandate, Consiliul funcţionând incomplet.

loading...
Loading...

Citește și

E OFICIAL! Ce au DECIS acționarii CEO!

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Complexul Energetic Oltenia, întrunită în şedinţă la data de 15.03.2018, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *