Slujbele din carierele CEO, în PERICOL!

cariera

O carieră a CE Oltenia, cu aproximativ 700 de angajaţi, riscă să-şi închidă porţile. Nici până în prezent, Directoratul companiei nu a aprobat angajările solicitate de proprietarii care au terenuri în calea lucrărilor miniere, în schimbul cedării suprafeţelor pe care le deţin.
Este vorba despre Jilţ Sud pentru care s-au făcut numeroase demersuri, sindicatele încercând de câteva luni să convingă administraţia să semneze cele 40 de angajări necesare pentru ca unitatea minieră să obţină front de lucru. În fapt, angajările au fost convenite cu administraţia CE Oltenia, în două tranşe. Numai că şefii CE Oltenia se tem să semneze noi contracte de muncă, în ciuda înţelegerilor semnate cu sindicatele, de frica procurorilor DNA.

„Păcat de carieră”

Jilţ Sud este una din carierele care produce peste 4 milioane de tone de cărbune pe an. Liderul SME Jilţ Turceni, prim-vicepreşedintele FNSE „Univers”, Adrian Marciuc, a declarat: „Directoratul nu ia decizii. Noul director Klaus Leiders a promis că vine în cariere, să vadă care este situaţia. Aşteptăm acest lucru, însă, dacă şefii CEO nu vor lua decizii necesare în acest moment, cariera nu va mai putea funcţiona. E păcat de această carieră… dă peste 4 milioane de tone de cărbune într-un an jumate”. De menţionat este faptul că în aceeaşi situaţie se vor afla curând şi celelalte cariere ale companiei.
loading...
Loading...

Citește și

FRĂMÂNTĂRI MARI în CEO! E legat de CCM

Liderii FNME ameninţă cu proteste de amploare, dacă guvernanţii nu vor da o hotărâre pentru …

Un comentariu

  1. Eu locuiesc in com. Matasari din 1985,cariera mergea bine, dar in 1997 Domnul Constantinescu a binevoit sa inchida mineritul ca nu da randament si sa lase cariera, eu am lucrat 7 ani in subteran, si am luat prima ordonanta, nimeni nu sa gindit probabil ca noi fiind la mijloc mai tirziu nu vom mai putea inainta decit intr-o singura directie, dar in acea directie sint sate si nimeni nu vrea sa isi vinda pamintul, singura solutie este INCHIDEREA. Multumim tuturor celor ce ne omoara cu buna stiinta. TRAIASCA DEMOCRATIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *