ŞOC! Ce se întâmplă cu SALARIILE şi PENSIILE!

Mutarea unor contribuții din sarcina angajatorului în cea a angajatului ar duce la o pensie mai mare, au spus reprezentanții Guvernului. Numai că realitatea ar putea fi alta.

„În acest sens, sumele reprezentând CAS şi CASS, care în prezent sunt datorate de angajator în nume propriu vor fi preluate de către angajat. Această măsură va asigura angajatului creşterea punctajului luat în calcul la stabilirea pensiei şi implicit o pensie mai mare” spunea Ministerul de Finanțe, în urmă cu câteva zile.
Dumitru Costin, liderul Blocului Național Sindical, a spus la Antena 3 că informațiile sunt false. Mutarea acestor contribuții nu va avea efectul promis.
„Pe noi ne-a șocat. Te uiți pe Legea Pensiilor, cum se calculează pensia, un calcul aritmetic simplu îți arată că domnul ministru, ori nu știe despre ce vorbește, ori și el e în secta lui Moon. E un guru care le-a implantat niște chip-uri. Domnul Vâlcov e un om de dreapta. O să vă arăt ce nebunii se vor întâmpla. La 2.000 RON, salariu brut, ies 0,6 puncte lunar. Dacă mutăm contribuțiile, cifrele se transformă. Brut 2.455, salariu mediu brut potențial 4.026. Tot 0,6 puncte lunar” a explicat Dumitru Costin în emisiunea „La Ordinea Zilei”. Practic, punctajul lunar folosit la calcularea pensiei nu se va modifica.
Acesta a vorbit și despre celelalte contribuții și consideră că în programul de guvernare și-au făcut loc măsuri care nu vor avea efectul scontat.

loading...
Loading...

Citește și

PRIMAR PSD: Gorjul, marginalizat la rectificare din cauza URII lui Dragnea faţă de Ponta

Primarul social-democrat al comunei Bengeşti-Ciocadia crede că gorjenii au de suferit de pe urma războiului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.