Șoc! Ce ți se poate întâmpla dacă îți pierzi cardul

Peste 92 de milioane de carduri „fără contact” sunt acum în circulație în Marea Britanie. Mii de astfel de dispozitive noi de plată a cumpărăturilor se pierd sau se fură în fiecare an în Regat, iar posesorii lor au reclamat că s-au trezit cu conturile goale, în ciuda faptului că au cerut băncilor să le blocheze. Specialiștii britanici atrag atenția că aceste dispozitive pot fi folosite fraudulos de terțe persoane și la opt luni de la pierderea sau furtul lor.

MoneySavingExpert.com prezintă povestea lui Justin Robson, din Cheshire. Bărbatul și-a pierdut cardul în toamna anului trecut, însă în vara acestui an a sesizat că i-au fost retrași bani din cont cu ajutorul dispozitivului dispărut.

Investigația portalului britanic a scos la iveală că dispozitivele contactless emise de majoritatea marilor bănci pot fi folosite fără probleme de orice persoană, chiar și după blocarea cardului. Cele mai multe bănci nici nu au cum să verifice dacă plățile suspecte sunt sau nu ale tale. Purtătorul de cuvânt al băncii cu care Justin are contract a declarat că în astfel de cazuri îi despăgubesc pe clienții care au suferit de pe urma acestei fraude.

Jurnaliștii britanici au mers și mai departe și au întrebat băncile ce se întâmplă cu banii clienților atunci când cardurile cad în mâinile altor persoane. Din cele 16 instituții financiare care au răspuns solicitării toate au recunoscut că dispozitivele contactless pot fi folosite și după blocarea accesului. Opt bănci au declarat că banii dispar din contul clientului pe loc, iar trei au afirmat că fondurile mai sunt accesibile doar în ziua blocării cardului, nu și după aceasta. De asemenea, o instituție bancară a declarat că o terță persoană are acces a banii clienților lor doar în cazul în care cardul este pierdut, nu și dacă e furat.

Sursa: http://www.click.ro/news/national/faci-cumparaturi-cu-un-card-contactless-ai-grija-sa-nu-l-pierzi

loading...
Loading...

Citește și

Mesajul înfiorător scris de o tânără cu cuţitul între picioare, după ce a fost violată ani la rând!

O adolescentă de doar 15 ani a murit după ce a luat o supradoză de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *