ŞOC valutar! Ce s-a întâmplat ieri la TOATE casele de schimb

casa_schimb_valutar_

Lira sterlină s-a depreciat cu 0,5% în raport cu dolarul, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani, în condiţiile în care investitorii sunt îngrijoraţi de efectele negative economice şi financiare ale votului pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), transmit Bloomberg şi Reuters.

Marţi, lira sterlină s-a depreciat până la 1,2777 dolari, şi a atins 1,2770 dolari – cel mai redus nivel din 1985. În acest moment, moneda Marii Britanii este cu 12% sub nivelul anterior referendumului, care s-a desfăşurat în 23 iunie.

Premierul Theresa May a anunţat duminică, la Congresul anual al Partidului Conservator, că Marea Britanie va activa în primul trimestru din 2017 articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care stabileşte o perioadă de doi ani de negocieri privind retragerea unei ţări din blocul comunitar. Marţi, Theresa May a declarat că este importantă stabilirea unui calendar privind etapele ieşirii ţării din UE, pentru a restabili încrederea oamenilor de afaceri.

Mai multă certitudine

Cetăţenii şi oamenii de afaceri din Marea Britanie vor un anumit grad de claritate privind etapele ieşirii ţării din UE. ‘Vreau să ofer oamenilor mai multe certitudini, astfel încât să avem un proces mult mai lin când vom intra în aceste negocieri’, a precizat oficialul britanic. Analiştii apreciază că adoptarea măsurilor de relaxare a politicii monetare de către Banca Angliei, inclusiv reducerea dobânzii de bază, fac lira mai puţin atractivă. În plus, noi achiziţii de active, care să stimuleze activitatea economică şi să injecteze lichidităţi în sistemul financiar britanic, ar avea ca efect colateral o diluare a valorii monedei britanice.

A.C.
loading...
Loading...

Citește și

EMOȚII MARI pentru absolvenții de liceu! Câteva zile până la BAC!

Elevii de clasa a XII-a au susţinut, în 2018, mai devreme probele de competenţe la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.