luni , 20 noiembrie 2017 - 21:13

ȘOFERI, ATENȚIE! În cât timp iese ALCOOLUL din sânge

Nu de puține ori am auzit versiunea: „Nu are nimic. Iese repede un pahar/sticla de bere”. Sunt multe cazuri în care șoferii se urcă la volan, după o noapte de beție, cu ideea falsă că, după câteva ore de somn, cantitatea de alcool din sânge va fi eliminată, ”va ieși”.

Însă este o teorie pe cât de des folosită, pe atât de eronată. Timpul de eliminare a alcoolului din sânge diferă de la un individ la altul, în funcție de greutate și de vârstă.

De exemplu, unui bărbat de 80 de kilograme care bea o bere în aproximativ jumătate de oră îi va lua 180 de minute să elimine complet alcoolul din sânge. O femeie de 60 de kilograme care consumă aceeași bere tot într-o oră are nevoie de aproximativ 2 ore și 20 de minute pentru ca alcoolemia ei să ajungă la 0.

Sursa: http://a1.ro/news/inedit/atentie-soferi-in-cat-timp-iese-alcoolul-din-sange-toate-miturile-au-fost-spulberate-id502236.html

loading...
Loading...

Citește și

Țara în care locuitorii trebuie să plătească o avere pentru a avea voie să circule cu mașina. De ce nu se opun șoferii

Taxa auto din Singapore e uriașă. Circulația din Singapore a devenit relativ fluidă în comparație …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.