Spania pe cale să devină noul butoi cu pulbere al Europei. Alegerile care pot arunca țara în HAOS

Partidul anti-austeritate Podemos este de aşteptat să obţină câştiguri mari în alegerile parlamentare anticipate din Spania duminică, zdruncinând din nou lumea politică a Europei după ce Marea Britanie a votat să părăsească Uniunea Europeană, comentează Reuters.

Treizeci şi şase de milioane de alegători sunt aşteptaţi la secţiile de votare de la 09:00 la 20:00 (ora locală; de la 07:00 la 18:00 GMT) pentru noile alegeri legislative, după numai şase luni de la un scrutin desfăşurat în 20 decembrie. Primele rezultate oficiale sunt aşteptate în jurul orei 22:30.

Ultimele alegeri din decembrie au schimbat modelul de 40 de ani al unor majorităţi stabile conservatoare sau socialiste şi nu au reuşit să producă un guvern viabil, în timp ce asupra partidelor tradiţionale s-au răsfrânt resentimente crescânde ca urmare a unei crize economice şi serii de scandaluri de corupţie.

Sondajele sugerează că parlamentul ce va rezulta de această dată va fi la fel de fragmentat ca şi cel anterior, cu patru mari partide şi şase regionale mai mici câştigând locuri în legislativul de 350 şi niciunul dintre ele aproape de o majoritate.

Partidul Popular (PP) de centru-dreapta pare să fie din nou cea mai mare formaţiune, cu aproximativ 120 de locuri, dar cel mai potenţial partener de coaliţie, liberalii Ciudadanos („Cetăţenii”), pare probabil să obţină doar aproximativ 40 de locuri, lăsându-le departe de cele 176 necesare pentru o majoritate absolută.

Sursa: stiripesurse.ro

loading...
Loading...

Citește și

Unic în țară! Hamace la 200 de metri înălțime în Baia de Fier!

Clubul Alpin Român, Secția Universitară București în parteneriat cu Montan Club White Wolf au organizat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *