„Specialiștii” din CEO nu se regăsesc pe lista scurtă…

claudiu_matei… cu propunerile pentru Divizia Energetică. Aoleu! Tocmai când politicienii îi luaseră în brațe pe unii dintre aceștia și umblau cu tabloul lor în campanie, prin zonele miniere, ca popa cu Boboteaza. ”Haideți de-i pupați… moaștele lu’ ăsta că el va fi manajer pe patru ani, dacă intrăm noi la guvernare”, strigă candidații pe ulițele din Rovinari, Turceni și Motru.

Tehnocrații ăștia din CeSeu și de la firma aia de recrutare i-au trimis pe cei doi favoriți pe lista de rezerve și joacă cu stranieri. Asta în condițiile în care au redeschis sesiunea de transferuri, pardon, de înscrieri și i-au pus pe unii la grea încercare, adică să-și retușeze CV-ul. ”Asta-i viața!”

Și mai e o chestiune: cică nici un alt director, cu anvergură și susținere de la partid, nu se simte prea bine. A trecut pă aspirină și de pe joi așa poate intră în concediu medical, ca vineri să nu dea ochii cu CeSeu la Ișalnița, că au ăia de gând să-l trimită și pe el în producție.

Dar chestiuni de genul acesta s-au tot întâmplat, în ultimii ani, la companie și sportul general în CEO este fuga de responsabilitate. Aproape nimeni, în afară de cei responsabili, mai precis ăia care știu cu cifrele, cu calculele și cu bugetele, nu are curajul să-și asume unele măsuri extrem de necesare care să țină compania în viață. Apropo de bugete că, de fapt, aici e problema stringentă a CEO, în prezent – tot fuga de responsabilitate, unele vendete, și mai ales campania electorală, alegerile și rezultatul acestora, au determinat întârzierea nejustificată a rectificării bugetare a companiei. Înțeleg că cei de la CEO, pe parte financiară și-au făcut treaba, numai că lucrurile s-au blocat undeva între Consiliul de Supraveghere și Ministerul Energiei, iar dacă rectificarea nu va fi aprobată în ședința de miercuri a Guvernului, minerii și energeticienii nu-și vor putea încasa lefurile vineri, 25 noiembrie. Chestiunea asta poate genera și alte situații radicale, ba chiar un cutremur la cel mai se sus nivel al companiei, sau insolvența voluntară a acesteia. Și asta n-o spun eu, ci adevărații specialiști, ăia care știu cel mai bine că rectificarea asta nu înseamnă altceva decât mutarea, pe hârtie, a unei sume de la veniturile de completare neutilizate la fondul de salarii. O operațiune simplă, dar întârziată, în principal, din cauza lipsei de responsabilitate, pe fondul schimbărilor politice și reconfigurării puterii în România după 11 decembrie.

loading...
Loading...

Citește și

Fii Rea, nu uita, salută galeriaaa!

Suntem o specie bolnavă de ceea ce numim, popular, „jigodie”. Stai, nu-mi săriți în cap …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.