Speranța moare ultima și în fața Botoșaniului: Stoican and Co. speră la a doua victorie din 2017

Echipele probabile Pandurii Târgu Jiu – FC Botoşani
Pandurii: D. Popescu – Nwabueze, C. Ene, Fl. Ilie, Buşu – Cioinac, D. Stana – Firţulescu, Păcurar, Hlistei – S. Negruţ. Rezerve: Stanca, C. Negoiţă, Tătaru, Surugiu, Pârcălabu, Hamed, Batin. Antrenor Flavius Stoican.
Botoşani: Cobrea – Unguruşan, G. Miron, A. Burcă, Muşat – Vaşvari, Bordeianu – M. Roman, Târnovan, L. Buş – Golofca. Rezerve: Albuţ, Tincu, S. Popovici, Moruţan, Herghelegiu, Endrick, Kuku. Antrenor: Leo Grozavu.

Pandurii continuă lupta pentru supraviețuire din play-out-ul Ligii I. Runda cu numărul VII aduce ca adversară pentru echipa gorjeană, la Severin, pe FC Botoșani, formație ce ocupă locul 3 în clasament, la 8 puncte distanță de trupa lui Stoican.

După două eșecuri consecutive, Pandurii speră să spargă ghinionul și să revină cu un rezultat pozitiv în play-out. Din păcate însă, misiunea echipei oltene va fi încă o dată extrem de dificilă, având în față, în această vineri, în cadrul rundei a VII-a, pe una dintre cele mai valoroase grupării din play-out –FC Botoșani, care pare scutită în acest moment de emoțiile matineului. Spre deosebire de trupa lui Stoican, ce se luptă deocamdată să scape de zona direct retrogradabilă, cu doar cele 16 puncte pe care le are în cont. În sezonul regulat, cele două echipe și-au împărțit victorile în partidele desfășurate pe teren propriu (2-1 la Severin pentru olteni și 3-1 la Botoșani pentru moldoveni).

Pandurii vs Botoșani
*Pandurii nu a remizat niciodată acasă, cu FC Botoşani
*Echipa lui Flavius Stoican a câştigat un singur punct în ultimele 3 etape
*Gorjenii au marcat un singur gol în ultimele 4 partide jucate acasă
*FC Botoşani are o singură înfrângere în ultimele 5 etape
*Trupa lui Leo Grozavu are 5 înfrângeri în ultimele 6 deplasări
*Moldovenii au marcat un singur gol în ultimele 4 meciuri jucate “afară”

Cu și fără Grozavu, la fel de grozavi?

Înaintea confruntării cu moldovenii, tehnicianul pandurilor, Flavius Stoican, recunoaște că va avea parte de o misiune foarte dificilă. În ciuda absenței de pe banca moldavă a ”principalului” Leo Grozavu (suspendat), Stoican crede că FC Botoșani rămâne o echipă la fel de periculoasă. ”Ne aşteaptă o partidă dificilă, aşa cum sunt toate din acest play-out. FC Botoşani este o echipă puternică. Roman, Golofca, Vaşvari sau Kuku, deci au jucători ce pot face diferenţa. Clar au echipă bună, valoroasă. Un antrenor poate ajuta echipa în timpul jocului în anumite momente, dar nu ştiu cât ne ajută pe noi faptul că Leo Grozavu este suspendat. Ei au trasee bine stabilite în joc, au stilul lor de joc, sunt agresivi cu sau fără Leo Grozavu pe bancă”, avertizează antrenorul pandurilor.

Să vină și bucuria după atâta suferință!

Sătul parcă de atâta amărăciune cauzată de ultimele rezultate negative din play-out, Flavius Stoican își dorește cu ardoare să mai vină și ceva bucurie în tabăra gorjeană. Bucurie sinonimă cu o victorie în această vineri, în fața Botoșaniului. Speranțele antrenorului de la Pandurii se leagă de jocul bun practicat de echipă, în ciuda eșecurilor cu Timișoara și Mediaș. ”Venim după o înfrângere pe care am digerat-o greu, am avut posibilitatea de a la punct sau puncte la Mediaș, ne-am bătut de la egal la egal cu ei. Așa că luăm lucrurile bune, eliminăm erorile şi sper ca la meciul următor să luăm toate cele trei puncte. Vreau să mai fim și bucuroşi pentru că am suferit destul de mult, am avut momente bune pe care nu le-am fructificat. Botoşani este o echipă la fel de bună ca şi Mediaş, dar pe care putem să o învingem”, mărturisește Stoican. Din câte se pare, tehnicianul pandurilor nu are altă alternativă de luat în calcul, cu FC Botoșani, decât asigurarea celor trei puncte: ”Vrem victoria. Sincer, asta ne dorim. Putem. Ştim că ne vom crea ocazii, trebuie să fim lucizi în momentele decisive şi să nu facem greşeli copilăreşti. Putem scoate puncte. Orice victorie te ridică sus. Dacă mai legi două victorii… Avem două meciuri acasă, ar fi ideal să luăm cele şase puncte. Chiar putem”, crede Flavius Stoican.

Mai ales acum, cu Botoșani, trebuie să fim atenţi şi să nu facem erori. Echipele care ne-au învins au câştigat în urma unor erori mari ale noastre. Îi tratăm serios, suntem atenţi la calităţile jucătorilor lor, suntem responsabili în teren. Trebuie să avem încredere că putem scoate puncte. Orice victorie te ridică sus.
Flavius Stoican, antrenor Pandurii Târgu Jiu

Poarta… a treia!

Din nefericire și pentru partida cu FC Botoșani, Pandurii acuză câteva importante probleme de lot. Cea mai expusă pare a fi poarta gorjeană, acolo unde Stoican nu se poate baza decât pe cea de a treia variantă din lot. ”Avem destul de multe probleme. Stanca şi Laurenţiu Popescu sunt doi portari pe care nu pot să mă bazez pentru acest meci cu FC Botoşani. Sper ca Daniel Popescu să aibă o evoluţie bună, evoluţie care să-i dea încredere pe viitor. Deci poarta este cea mai mare problemă a mea, având cele două absenţe. În schimb vor reintra Ene şi Samson, dar nu pot să mă bazez pe Elton şi Erico, clubul încercând în continuare să-i legitimeze”, a dezvăluit tehnicianul pandurilor. O posibilă noutate din tabăra gorjeană pentru partida cu FC Botoșani ar constitui-o includerea în lot a atacantului Paul Batin, iertat de Stoican după ”meciul” cu un coechipier în timpul antrenamentelor. Partida dintre Pandurii Târgu Jiu și FC Botoșani, se va desfășura în această vineri, pe stadionul ”Municipal” din Drobeta Turnu Severin, de la ora 20:30.

loading...
Loading...

Citește și

Pandurii încearcă să îngenuncheze „Bătrâna Doamnă”

Runda cu numărul XXX a ligii secunde aduce ca adversară pentru Pandurii un alt nume …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *