Sporuri GENEROASE pentru angajaţii MAE şi familiile lor

Angajaţii Ministerului Afacerilor Externe şi familiile lor beneficiază de sporuri generoase datorită funcţiei diplomatice, scrie Economica.net. Printre acestea se numără sporul de cifru de stat, sporul pentru condiţii vătămătoare, indemnizaţii lunare pentru partenerul de viaţă şi copii, plata taxei de şcolarizare a copiilor sau acoperirea cheltuielilor lunare de întreţinere a locuinţei pentru familiile salariaţilor, rămase în ţară.

Angajaţii MAE încasează până la 15% din salariul de bază drept indemnizaţie pentru cifru de stat, şi încă până la 15% din salariul de bază drept spor pentru condiţii de muncă grele, vătămătoare sau periculoase, au descoperit jurnaliştii de la Economica.

Cine primeşte aceste sporuri:

– Membrii Corpului diplomatic şi consular al României
– Personalul din Institutul Diplomatic Român
– Personalul încadrat pe funcţii şi grade diplomatice din administrația centrală a Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri

Şi familiile angajaţilor MAE sunt puse la adăpost de funcţia diplomatică. Soţia/soţul şi copiii angajatului MAE aflaţi în întreţinere permanentă în străinătate primesc o indemnizaţie lunară în valută. De asemenea, statul român plăteşte şi şcolarizarea copiilor de diplomaţi care studiază în ţara unde lucrează părinţii lor.

Sursa: Stiripesurse.ro

loading...
Loading...

Citește și

Nou născut din Târgu Jiu preluat de elicopterul SMURD

În aceste momente un elicopter SMURD a aterizat de urgență la Târgu Jiu pentru a …

2 comentarii

  1. NU mai stiu ce sporuri sa infiinteze, toate aceste anomalii vor duce la aparitia comunismului.

    • Tizule, deșteptarea! Comunismul a apărut de la Facerea Lumii:”De la fiecare după putere, fiecăruia după nevoi” -Noul Testament! Si se referă la același statul social si posesiunea egala asupra bunurilor a tuturor membrilor comunitații! Asta la nivel social, daca nu cumva tu vorbești de comunism ca doctrina politica! Si aici esti in ofsaid!A apărut de 150 de ani si nu va dispărea pana la Sfârșitul Veacurilor! Si nu de la sporurile din Diplomație merge lumea ca racul, mai cugetați !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.