Statul nu va mai PRIVATIZA nimic până în 2021

Blocarea privatizărilor în următorii cinci ani, plus restituirea integrală a activelor dobândite în urma privatizărilor frauduloase. Aceste măsuri sunt prezente într-un proiect de lege iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD, care vorbesc despre protejarea intereselor legitime ale statului român. Ideile sunt susţinute de Liviu Dragnea şi le-ar fi fost inspirate social-democraţilor de prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, scrie Digi24.

Subiectul stopării privatizărilor în următorii cinci ani a fost discutat în grupul parlamentar al PSD înaintea vacanţei parlamentare. Un senator social-democrat explică de ce s-a ajuns la această propunere.

„Am discutat, nu ne vindem ţara! Punct! România. Pământul, apele, subsolul, averea, bogăţia poporului român. Aveţi ceva împotrivă? Vindeţi-o dumneavoastră! Cum, nu ştiţi ce are România, avere şi proprietate? Subsoluri, baraje, fabrici şi uzine, pe româneşte”, spune Florinel Butnaru, co-iniţiator al legii.

Ceva mai moderat, Şerban Nicolae, cel care a scris textul proiectului legislativ, prezintă lista companiilor care nu ar trebui privatizate.

„Este vorba de companii cum sunt CEC-ul, Loteria Română, Poşta, Transelectrica, Nuclearelectrica, Distrigaz, Transgaz, companii care sunt totuşi deţinătoarele unor sectoare cheie în ceea ce priveşte interesul strategic al statului. Stimulul, să spun aşa, imboldul decisiv mi l-a dat Florin Georgescu, care vorbea la un moment dat de faptul că statul român nu ar mai avea nevoie de lichidităţi provenite din privatizare”, explică senatorul PSD.

Liviu Dragnea recunoaşte discuţiile şi îşi arată întreaga susţinere pentru proiect.

„Ideea de a privatiza în continuare societăţi naţionale, companii naţionale strategice, care administrează resurse ale României, aşa fără niciun fel de plan, nu este un concept pe care PSD-ul să-l susţină”, spune preşedintele PSD.

PSD vine şi cu o variantă proprie a restitutio in integrum. Potrivit iniţiativei legislative, toate activele dobândite în urma unor privatizări frauduloase ar trebui să revină la stat. Acelaşi lucru ar trebui să se întâmple cu activele obţinute în mod fraudulos la Fondul Proprietatea.

„Nu e vorba de vreo naţionalizare, nu e vorba de vreo colectivizare sau de vreo confiscare, ci doar de reintrarea în patrimoniul statului a ceea ce prin infracţiunea a fost scos din patrimoniul statului”, spune senatorul Şerban Nicolae.

Social-democraţii au cerut procedură de urgenţă pentru acest proiect, el urmând să fie discutat în Parlament în această toamnă.

loading...
Loading...

Citește și

Mesajul înfiorător scris de o tânără cu cuţitul între picioare, după ce a fost violată ani la rând!

O adolescentă de doar 15 ani a murit după ce a luat o supradoză de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *