Statul va PLĂTI CHIRIE pentru LOCUINŢELE TINERILOR!

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a anunţat, luni, că Executivul va lansa programul Prima Cameră, un program de sprijinire a tinerilor care au crescut în centre de plasament. Conform ministrului, statul va suporta, pe o perioadă de doi ani, costurile chiriei şi întreţinerii unei locuinţe pentru tinerii care au fost instituționalizați.

„Aici este vorba de a găsi o soluţie, un pachet de soluţii pentru tinerii care ies din sistemul instituţionalizat. În prezent, statul are grijă de aceşti copii până la 18 ani, sau până la 26 de ani dacă merg la studii, apoi îşi ia mâna de pe acei copii şi îi lasă într-o zonă lipsită de sprijin, fără pregătire pentru viaţa în societatea contemporană”, a spus Dragoș Pîslaru, conform Mediafax.

„De câteva luni lucrăm cu Ministerul Fondurilor Europene, pentru că finanţarea va fi integral de acolo, la proiectul ,,Prima Cameră”. Este pentru prima oară când venim cu o abordare integrată, Programul Operaţional de Capital Uman. Avem componenta de locuire, care înseamnă să suportăm cheltuielile cu plata chiriei şi întreţinerii, la nivelul pieţei, pe o perioadă de doi ani. Pe lângă componenta de locuire avem componenta de educaţie şi integrare «A doua şansă» şi învăţământul profesional dual. Şi totodată asistenţă socială şi sprijin pentru dezvoltarea deprinderilor pentru o viaţă independentă. Şi, bineînţeles, asigurarea serviciilor de sănătate”, a declarat ministrul Muncii.

libertatea.ro

loading...
Loading...

Citește și

Subvenţiile pentru angajatori, dublate!

Ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, marți, că Guvernul va dubla subvențiile pentru angajatori, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.