Stau pe un BUTOI DE PULBERE! DNA-ul, chemat să INTERVINĂ la Gorj

tudor-barbu

Liderul liberalilor gorjeni, Tudor Barbu, solicită procurorilor Direcției Naționale Anticorupție să se autosesizeze după ce președintele PNL Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că, dacă n-ai bonitate de 10 miliarde de lei vechi, nu ai șansa de a prinde un loc eligibil pe listele de deputați și senatori la partidele mari sau mai mici din România.
Prim-vicepreședintele liberalilor gorjeni a ascultat declarația făcută de Marcel Romanescu la un post de radio local. Inițial, Tudor Barbu a crezut că liderul PNL Târgu-Jiu spune prostii. Senatorul a început să ia lucrurile mai în serios după ce l-a auzit la un alt post de radio local și pe Mihai Paraschiv că ar fi întărit declarațiile lui Marcel Romanescu.”Am ascultat și eu declarația lui Romanescu, la început cu zâmbetul pe buze, considerând că e o prostioară spusă într-un studio de radio. Apoi, mi-am dat seama, văzând că și colegul nostru, Mihai Paraschiv, la un alt post de radio, face chiar detaliat aceeași afirmație, mi-am dat seama că sunt, de fapt, doi politicieni cu experiență, doi oameni care cunosc din interior de ani de zile fenomenul politic și înțeleg, acum, că nu era o prostioară sau o glumă. Erau afirmațiile unor lideri politici, unii dintre ei chiar lideri la nivelul capitalei Gorjului, mă refer la domnul Romanescu. Și acum, înțeleg că dânșii au cunoștință la detaliu că un loc pe listele liberale și nu de ieri de azi, înțeleg, se cumpără cu 10 miliarde de lei vechi. Lucrurile sunt de o gravitate maximă, dacă este să luăm în serios, fapt pentru care, la nivelul unui senator liberal, ce mă aflu, cer DNA să se autosesizeze și experimentații procurori Anticorupție din Târgu-Jiu să facă lumină, pentru că este vorba de o gravitate din două motive. Unul, conform legii de funcționare a DNA-ului, suma depășește cu mult 100000 de euro și atunci este de competența DNA, că așa spune legea lor și al doilea, este vorba de parlamentari, deci de demnitari ai statului despre care înțeleg eu de la domnul Romanescu și Paraschiv că au ajuns sau pot ajunge în Parlamentul țării, plătindu-și locul cu 10 miliarde”, a declarat Tudor Barbu.

“Nici dacă-mi vând casa și mașina nu fac rost de atâția bani”

Tudor Barbu consideră declarațiile făcute de Marcel Romanescu și Mihai Paraschiv în presa locală ca fiind un semnal grav de alarmă. Senatorul nu se simte vizat de cele spuse de cei doi liberali. Susține că și dacă ar vinde bunurile pe care le deține, tot nu ar putea face rost de banii necesari pentru a-și cumpăra un mandat de parlamentar.“ Nu cred că sunt iresponsabili, nici domnul Romanescu, nici domnul Paraschiv. Eu nici dacă îmi vând casa, mașina și tot nu fac două sute și ceva de mii de euro, cum zic colegii mei că trebuie să plătești pentru un loc. Deci, nu mă simt vizat. Clasa politică, probabil, în trecut a avut multe bube despre care văd că știe și domnul Romanescu și domnul Paraschiv și le fac acum publice, ceea ce este foarte bine”, a mai precizat liderul PNL.

Paraschiv se apără

lupulescu-paraschiv
Mihai Paraschiv neagă că atât el, cât și Marcel Romanescu ar fi declarat că dacă n-ai bonitate de 10 miliarde de lei vechi, nu ai șansa de a prinde un loc eligibil pe listele de deputați și senatori. Liberalul spune că a vrut să transmită altceva. „Din ce am discutat și cu domnul președinte aseară , dânsul a făcut referire la cu totul altă chestiune, în sensul că dacă nu ai ajuns, înainte să fii candidat la parlamentare, să ai 10 miliarde de lei vechi în cont, înseamnă că nu vrei să nu te duci acolo. Eu cred că această sumă a fost spusă în alt context, nu în modul de a fi condiționată candidatura de a avea banii respectivi. Nu cred că poate fi vorba sau poate face cineva așa ceva, pentru că intră în incidența laturii penale. Eu nu am spus că s-ar fi cerut vreodată sau că am auzit de vreo astfel de discuție la noi, la Partidul Național Liberal. Cel puțin, din ce am înțeles eu, a fost vorba despre faptul că, dacă vrei să candidezi pentru o poziție eligibilă de parlamentar, ar trebui ca măcar să ai 10 miliarde de lei în cont, în sensul că ai făcut ceva în viață până la momentul respectiv”, a afirmat Paraschiv.

Romanescu: Lucrurile sunt scoase din context

marcel-romanescu-2

Marcel Romanescu susține că declarațiile sale nu au fost interpretate corect.„Din declarațiile mele, lucrurile sunt scoase din context. Eu am vorbit de faptul că în momentul de față este foarte greu să intri în Parlament în condițiile în care nu-ți permiți să susții acea campanie. Dar, în niciun caz de faptul că trebuie să ai acei bani lichizi, deci nu vorbeam de faptul că a folosit cineva 10 miliarde de lei într-o campanie, este o nebunie. Dacă este concluzia domnului Tudor Barbu, nu e niciun fel de problemă. Eu am specificat într-o declarație că, după modul cum s-a modificat legea, este foarte greu să depășești acel plafon care este stabilit de lege”, a conchis președintele PNL Târgu-Jiu.loading...
Loading...

Citește și

Planuri MARI în Energie!

Hidroelectrica analizează posibilitatea de a achiziţiona parcuri eoliene şi fotovoltaice în ţară, precum şi alte …

2 comentarii

  1. Dl Barbu bate campii ca de obicei. Romanescu a vorbit la figurat de suma ca sa arate ca e nevoie de un sac de bani sa ajungi in Parliament. Acum sa cheme DNA ul pentru declaratie.

  2. Afara cu acesti profitori din PNL ,au apucaturile PSD-istilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *