joi , 23 noiembrie 2017 - 11:13

Ştiaţi că…

stiati-ca

• Câinii fac bolile noastre? Oamenii şi câinii nu sunt chiar atât de diferiţi, cel puţin în ceea ce priveşte boala. Aproximativ 6 milioane de câini sunt diagnosticaţi cu cancer, în fiecare an, şi cu alte boli umane. Partea bună este că dacă se găsesc medicamente pentru oameni, îi salvăm şi pe cătei.
• Câinii ne pot mirosi bolile? Dacă ai cancer, diabet sau epilepsie, câinele tău este primul care află. Studiile au arătat că prietenii noştri pot fi dresaţi să adulmece cancerul de plămâni, de sâni, de piele, de vezică urinară şi de prostată. Cercetătorii spun că animalele au un nas atât de fin, încât simt celulele bolnave sau schimbările de zahăr din sânge şi îi pot alerta pe stăpânii lor din timp.Cel mai ciudat este însă că ei pot prezice crizele de epilepsie cu până la 45 de minute înainte să înceapă.
• Există 450 de milioane de câini în lume? Statistica aceasta îi cuprinde pe cei fără stăpân, dar și pe aceia care sunt animale de companie.

loading...
Loading...

Citește și

Leacuri băbești

Cartofi Durerile de spate se trateaza cu cartofi fierti in coaja – inveliti intr-un prosop. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.