joi , 23 noiembrie 2017 - 11:08

Ştiaţi că…

stiati-ca

Egiptul antic este considerat leagănul machiajului, el datând încă din mileniul al III-lea î. Hr? Machiajul pentru ochi era în general verde (făcut din cupru) sau negru (făcut din plumb).
Legendarul poert grec Homer spunea astfel: „Rodnicul pământ al Egiptului este cel mai bogat în leacuri”? Vechii egipteni foloseau pe post de leacuri contra bolilor uleiuri, aluaturi, curmale, ceapă, usturoi, sămânță de in, mărar, smirnă, opiu, precum și diverse minerale, săruri de plumb, antimoniu, cupru. Dintre produsele animale se întrebuințau carnea, creierul, sângele. Toate aceste „medicamente” se administrau în lapte, vin, bere sau fierturi.
În urmă cu 58 milioane de ani, un şarpe uriaş era spaima tuturor vieţuitoarelor? Cântărind peste o tonă şi cu o lungime de 14 metri, putea să înfulece crocodili întregi. Timp de 10 milioane de ani, el a fost vânătorul suprem al pădurilor tropicale din America de Sud. Şarpele uriaş a fost botezat „Titanoboa” şi este strămoşul şerpilor anaconda şi boa.

loading...
Loading...

Citește și

Leacuri băbești

Cartofi Durerile de spate se trateaza cu cartofi fierti in coaja – inveliti intr-un prosop. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.