Ştiaţi că…

stiati-ca

• Copacii produc oxigen? Un copac cu frunze, ajuns la maturitate, produce intr-un sezon necesarul de oxigen inhalat de 10 oameni intr-un an
• Mai mult de 80% din dioxidul de sulf, 50% din oxidul de azot, şi între 30 şi 40% din materia poluantă emanată în atmosfera de către SUA, sunt produse de combustibili fosili, centrale electrice, boilere industriale şi furnale reziduale; 80% din monoxidul de carbon şi 40% din oxidul de azot şi hidrocarburi rezultă din arderea gazului şi a combustibililor diesel?
• Pământul a avut o planetă “geamănă” numită Theia? Oamenii de ştiinţă cred că nu am fost niciodată singuri în orbita noastră din jurul soarelui, ei cred că am avut o planetă “geamănă” numită Theia, care era de mărimea lui Marte, la 60grade în faţă sau spatele planetei noastre albastre. Cu aproximativ 4.533 miliarde ani în urmă, Theia s-a prăbuşit pe Pământ. Cea mai mare parte din ea a fost absorbită de Pământ, iar ce a mai rămas din ea s-a combinat cu materiale de pe planeta noastră şi au creat Lună. De ce cred ei asta? Deoarece cercetătorii susţin că oricum Luna este prea mare pentru o planetă de mărimea noastră şi au demonstrate că ea are izotopi metalici similari cu cei ai Pământului.

loading...
Loading...

Citește și

Bancul zilei

Odată, soţia unui oltean, fiind leneşă, ca să nu lucreze se dădu bolnavă. Îi spuse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *