Ştiaţi că…

stiati-ca

• Copacii produc oxigen? Un copac cu frunze, ajuns la maturitate, produce intr-un sezon necesarul de oxigen inhalat de 10 oameni intr-un an
• Mai mult de 80% din dioxidul de sulf, 50% din oxidul de azot, şi între 30 şi 40% din materia poluantă emanată în atmosfera de către SUA, sunt produse de combustibili fosili, centrale electrice, boilere industriale şi furnale reziduale; 80% din monoxidul de carbon şi 40% din oxidul de azot şi hidrocarburi rezultă din arderea gazului şi a combustibililor diesel?
• Pământul a avut o planetă “geamănă” numită Theia? Oamenii de ştiinţă cred că nu am fost niciodată singuri în orbita noastră din jurul soarelui, ei cred că am avut o planetă “geamănă” numită Theia, care era de mărimea lui Marte, la 60grade în faţă sau spatele planetei noastre albastre. Cu aproximativ 4.533 miliarde ani în urmă, Theia s-a prăbuşit pe Pământ. Cea mai mare parte din ea a fost absorbită de Pământ, iar ce a mai rămas din ea s-a combinat cu materiale de pe planeta noastră şi au creat Lună. De ce cred ei asta? Deoarece cercetătorii susţin că oricum Luna este prea mare pentru o planetă de mărimea noastră şi au demonstrate că ea are izotopi metalici similari cu cei ai Pământului.

loading...

Citește și

De prin lume adunate | Caz incredibil! O femeie a rămas paralizată după ce a avut orgasm

Lucinda Allen (43 de ani), o femeie căsătorită și mamă a unei fetițe, a povestit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.