duminică , 25 iunie 2017 - 22:01

Ştiaţi că…

stiati-ca

• În copilăria sa, Mihai Eminescu (pe atunci Eminovici) obişnuia să îşi sperie tatăl într-un mod cel puţin bizar? Băiatul mergea în pădure să prindă şerpi şi-i punea de vii în apropierea casei sale. Apoi îşi chema tatăl să vadă „ce pasăre a prins” şi stătea deoparte râzând când bărbatul dădea faţă în faţă cu reptilele supărate.
• În ciuda problemelor sale de sanatate, Mihai Eminescu a scris poezii până în momentul morţii? În buzunarul de la haina pe care o purta în momentul morţii, se aflau, scrise de mână, poeziile Viaţa şi Stele în cer.
• O albină este de 20 de ori mai puternică decât un cal? Ea poate deplasa pe un teren plan o greutate de 20 de ori mai mare decât greutatea corpului ei, pe când un cal tractează abia un corp egal cu greutatea sa proprie.
• Un singur stup poate adăposti până la 80.000 de albine – o matcă, câteva sute de trântori iar restul este reprezentat de albine lucratoare?

loading...

Citește și

De prin lume adunate | O femeie şi-a ascuns o armă în vagin. Ce pedeapsă i-au dat magistraţii

Ashley Cecilia Castaneda i-a şocat în 2015 pe poliţişti când le-a spus că are ascuns …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.