marți , 21 noiembrie 2017 - 17:47

Ştiaţi că…

stiati-ca

• În copilăria sa, Mihai Eminescu (pe atunci Eminovici) obişnuia să îşi sperie tatăl într-un mod cel puţin bizar? Băiatul mergea în pădure să prindă şerpi şi-i punea de vii în apropierea casei sale. Apoi îşi chema tatăl să vadă „ce pasăre a prins” şi stătea deoparte râzând când bărbatul dădea faţă în faţă cu reptilele supărate.
• În ciuda problemelor sale de sanatate, Mihai Eminescu a scris poezii până în momentul morţii? În buzunarul de la haina pe care o purta în momentul morţii, se aflau, scrise de mână, poeziile Viaţa şi Stele în cer.
• O albină este de 20 de ori mai puternică decât un cal? Ea poate deplasa pe un teren plan o greutate de 20 de ori mai mare decât greutatea corpului ei, pe când un cal tractează abia un corp egal cu greutatea sa proprie.
• Un singur stup poate adăposti până la 80.000 de albine – o matcă, câteva sute de trântori iar restul este reprezentat de albine lucratoare?

loading...
Loading...

Citește și

Leacuri băbești

Menta Impotriva starilor de rau va ajuta cateva lingurite cu ceai negru, un ceai caldut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.