Ştiaţi că…

stiati-ca

• Arheologii au descoperit faptul că oamenii ar fi mâncat primele mere încă din anul 6500 I.H. – aproximativ?
• Mitologia greco-romană este foarte bogată în legende în care Mărul joacă un rol de seamă (să ne gândim numai la mărul de aur pe care Paris l-a înmânat zeiţei Venus ca semn de supremă apreciere a frumuseţii ei), iar în mitologia scandinavă nu ambrozia era hrana zeilor, ci merele?
• În ciuda dimensiunii sale, un elefant poate fi doborât de cele mai mici creature? Potrivit unui studiu, elefanţii evita să mănânce dintr-un anumit tip de salcâm pentru că pe trunchiul copacului mişună furnici. Chiar dacă pe sol pot fi foarte uşor zdrobite, elefanţii se tem că acestea ar putea ajunge în trompa, care este plină de terminaţii nervoase.
• Elefanţii sunt creaturi loiale, punându-şi viaţa în pericol pentru a salva un semen? Atunci când sunt ţinuţi în captivitate, se pot ataşa de o anumită persoană, refuzând să colaboreze cu altcineva în afara acesteia.
• Somnul poate atinge şi o lungime de 5 metri şi o greutate de până la 300 kilograme? În mod normal, somnul creşte până la 2 – 3 metri lungime şi catareste la maturitate în jur de 150 kilograme.

loading...
Loading...

Citește și

Bancul zilei

– La multi ani, iubito! i-am zis sotiei mele blonde astazi de 1 Iunie. – …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.