marți , 17 octombrie 2017 - 16:18

Ştiaţi că…

stiati-ca

• Cea mai lungă eclipsă totală de soare din ultimii 100 de ani a fost în 2009, pe 22 iulie? A putut fi admirată din India, Nepal, Butan şi China. Faza de întuneric total a durat până la 6 minute şi 29 de secunde.
• Singurul loc din sistemul solar unde poate fi admirată o eclipsă este Pământul? Totuşi unele planete au şi ele parte de fenomene spectaculoase. Pe Jupiter poate avea loc o eclipsă triplă în acelaşi timp, deoarece are mai mulţi sateliţi. Fenomenul poate fi observat de pe Pământ cu ajutorul unui telescop.
• În partea de est a Africii puteţi cumpăra bere făcută din banane? Ea este cunoscută, în funcţie de ţară, sub denumiri precum urwaga, nokrars, rwabitoke etc.
• Scena din filmul Titanic, în care Rose îl caută pe Jack să îi mulţumească pentru că i-a salvat viaţa a fost improvizată de Kate Winslet şi Leonardo di Caprio, la cererea lui James Cameron?

loading...
Loading...

Citește și

De prin lume adunate | Păzea, şoferiţa cu două capete s-a lansat în trafic!

Le place viteza şi sunt cele mai bune şoferiţe! Aşa se prezintă Abby şi Brittany, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.