luni , 23 octombrie 2017 - 1:45

Ştiaţi că…

stiati-ca

• În medie, valoarea energetică a 100 de grame de miez de nucă este de 700 kcalorii? De asemenea, uleiul de nucă, folosit în tratamente externe, ajută la regenerarea și creșterea firului de păr. Nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de artroze, reumatism, anemii, tuberculoză, sifilis, scrofuloza, metrită, enurezis sau afecțiuni ale pielii.
• În comparaţie cu alunele, migdalele sau fisticul, nucile sunt cele mai sănătoase şi cele mai bogate în substanţe nutritive? Cu un conţinut ridicat de proteine, lipide, glucide şi celuloză, nucile sunt extrem de bogate şi în sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc şi iod. Vitaminele C, B1, B2, B5, vitamina PP şi caroten fac parte din compoziţia acestor fructe oleaginoase.
• Urzicile au efect detoxifiant, curăţând sângele şi prevenind anemia? Vitaminizează organismul, stimulează secreţia pancreatică, biliară, gastrică, scad nivelul zahărului din sânge, au efect diuretic şi sunt utile în prevenţia tumorilor.

loading...
Loading...

Citește și

De prin lume adunate | Uite ce sculpturi se pot face din cafea!

Incredibil, dar adevărat! Daphne Tan, în vârstă de 17 ani, din Singapore, reuşeşte să facă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.