sâmbătă , 21 octombrie 2017 - 2:34

Ştiaţi că…

stiati-ca

• În vid, în mod normal, viteza luminii este de ~ 300 000 km/s? Fizicianul danez a reuşit acest lucru aplicând un efect de tip cuantic, şi anume transparenţa indusă electromagnetic asupra unui mediu gazos opac extrem de dens (ce nu ar fi permis propagarea luminii), format din vapori de sodiu răciţi la temperaturi extrem de joase, de doar câţiva nano Kelvin (foarte aproape de 0 Kelvin).
• Un an-lumină este distanţa pe care o străbate lumină într-un an, adică 9.5 trilioane de kilometric?
• Curcubeul este un fenomen optic şi meteorologic manifestat prin apariţia spectrului luminos atunci când lumina se refractă prin atmosfera suprasaturată de vapori de apă, de cele mai multe ori apărând după ploaie? Curcubeul ia forma unui arc roşu la exterior şi violet la interior. Secvenţa de culori e cea a spectrului luminii albe, adică: roşu, portocaliu (oranj), galben, verde, albastru, indigo şi violet.

loading...
Loading...

Citește și

Leacuri băbești

Oţet Şosetele îmbibate în oţet sau alcool medicinal ajută la scăderea febrei, atunci când aveţi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.