Știați că

stiati-ca

Cum se prepară o cafea bună, la ibric, în casă, la aragaz? (cafea măcinată sau boabe, când se adaugă cafeaua în apă, cum şi cât se fierbe, etc.)

– se cumpără boabe de cafea, de calitate bună, gata prăjite şi preparate, şi nu vărsate, ci bine ambalate, pentru a se păstra aroma;

– dacă aveţi de unde, cumpăraţi chiar boabe verzi, pe care le prăjiţi acasă, după gust – le faceţi mai prăjite, sau mediu, sau le prăjiţi mai puţin; în acest fel, prăjiţi boabele doar înainte de consum, pentru a beneficia de proprietăţile lor antioxidante;

– se macină boabele de cafea doar înainte de prepararea cafelei, pentru a nu se pierde proprietăţile antioxidante ale boabelor de cafea;

– măcinarea se face cel mai uşor cu un aparat electric de măcinat boabe de cafea – eu mi-am cumpărat unul, se găsesc de cumpărat în toate magazinele de electrice / electronice şi nu sunt scumpe;

– cu cât se lasă mai mult boabele la măcinat, cu atât pulberea de cafea iese mai fină – sunt unele persoane care preferă aceasta pulbere de cafea mai fină, altele care o preferă mai grunjoasă, adică bucăţile sunt mai mari (se macină mai puţin timp) – părerea mea este că e bine să experimentaţi şi să o preparaţi aşa cum vă place

loading...

Citește și

leacuri1

Leacuri băbești

Afectiuni ale ficatului Sucul de ceapa sau de cartof previn durerile de ficat. In astfel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.