Stoican speră din nou după victoria de luni: „E cel mai nebun și cel mai frumos final de campionat!”

Pandurii a depășit la limită primul hop de pe acest final de sezon, în tentativa de a se salva de la retrogradare, odată cu succesul înregistrat luni seară, în fața Concordiei Chaijna, scor 3-2. Apropiindu-se acum, la doar 3 puncte de contracandidatele directe Chiajna și Timișoara, tehnicianul Flavius Stoican simte deja că va avea parte de un final de stagiune cum nu spera vreodată.

Deși obținută cu ”forcepsul”, victoria pandurilor din runda a X-a a play-out-ului relansează fără îndoială lupta pentru evitarea retrogradării pe acest final de sezon. În tentativa de a prinde ultimul tren de Liga I, formația gorjeană a reușit luni seară, să întoarcă rezultatul în fața Concordiei Chiajna, de la 0-1, conducând cu 2-1, iar în minutul 4 al prelungirilor să bifeze golul victoriei de 3-2 după ce oaspeți ilfoveni egalaseră prin fostul ”pandur” Vali Munteanu. Golul ce a adus cele trei puncte pentru ”gazdele” de la Severin a fost opera lui Paul Batin, autorul chiar al unei ”duble” (în minutele 65 și 90+4). De remarcat că și celălalt jucător trimis în repriza secundă în teren de către Flavius Stoican, tânărul Yasin Hamed, și-a trecut numele pe tabela de marcaj, marcând pentru 2-1 în minutul 75. În urma acestui rezultat, Pandurii Târgu Jiu s-a apropiat la doar 3 puncte de locul de baraj, dar și de celelalte două echipe aflate în lupta directă pentru evitarea matineului, Poli Timișoara și Concordia Chiajna, care au câte 23 de puncte, față de 20 ale formației oltene. Și mai interesant, în următoarele două etape din play-out, Pandurii va întâlni deja retrogradata ASA Târgu Mureș (într-un joc pe teren propriu) și Poli Timișoara (în deplasare).

„Radiografia” lui Stoican

Din fericire pentru Pandurii, ceea ce s-a întâmplat luni seară, în fața Concordiei Chiajna, se întâmplă foarte rar, mai ales ca o echipă modestă, lipsită de valori, să întoarcă soarta unei partide și să obțină cele trei puncte chiar la ultima fază a meciului. Până una alta însă, ”principalul” de pe banca gorjeană, Flavius Stoican, pare să savureze momentul plăcut constituit de victoria obținută în extremis în fața grupării ilfovene și se gândește deja că va avea parte de un final de sezon extrem de fierbinte. ”A fost un meci frumos, cu tristețe, cu bucurie. Fotbalul te răsplătește dacă ești corect cu el și ești atent la fiecare fază. Băieții erau conștienți că rămânerea în prima ligă depindea de acest meci. Am avut noroc, dar cred că victoria obținută este total meritată. Nu cedăm până la final. Acum, dacă vom câștiga cu Târgu Mureș, vom fi la egalitate cu celelalte echipe și vom lupta până în ultimul meci din play-out. Pentru mine e cel mai nebun și cel mai frumos final de campionat!”, mărturisește antrenorul pandurilor.

Deziluzie mare la Chiajna

La Severin, în fața pandurilor, tehnicianul Dan Alexa a trăit o dublă deziluzie: a trebuit să ia loc doar în tribune, dar a și fost martorul unui deznodământ total nefericit pentru formația sa, Concordia Chiajna. La capătul unui meci nebun, golul victoriei gorjene a venit la ultima fază a partidei, după ce, cu doar câteva zeci de scunde înainte, gruparea ilfoveană ratase o ocazie monumentală. Așa că, la finalul disputei de luni seară, Alexa și-a găsit cu greu cuvintele: ”Am ratat ocazii imense chiar și la 2-2, am fost naivi. N-ai voie să te aperi la ultima fază în felul acesta. După un asemenea joc nici nu știi ce poți să spui… Dacă ești prost, pierzi când practic aveai jocul în mână. Până la primul gol nu ne-au pus sub nicio formă în pericol. Am luat gol din nimic. E naivitate și am plătit. Fiecare punct este important. Ghinion nu este, este prostie. N-ai voie să tratezi așa ultima fază. Nu știu dacă e un handicap că nu am stat pe bancă. Pe finalul acesta de joc nici nu trebuia să fie un antrenor pe bancă. Când ai corner în minutul 92 și ai mingea și ei scapă pe contraatac nici n-am ce să spun” a declarat antrenorul Concordiei. Cert este că Dan Alexa simte deja pericolul ce îl paște pe acest final de sezon după eșecul suferit în fața pandurilor și va fi nevoit să trăiască pe viu emoțiile matineului: ”Felicit Pandurii. Cu victoria lor de acum, s-a redeschis cursa pentru evitarea retrogradării. Ne mai trebuie 9 puncte. Noi avem cel mai greu program și tocmai de asta era foarte important să obținem puncte aici” a concis antrenorul ilfovenilor. Cu ajutorul succesului din fața Concordiei, trupa lui Stoican a reintrat în lupta pentru evitarea retrogradării. Gorjenii mai au de disputat 4 partide, iar ilfovenii 3. Echipa lui Alexa va evolua în deplasare la Mediaș și Voluntari și acasă cu FC Botoșani.

loading...
Loading...

Citește și

Bogoi surprinde: „Lupescu a venit ca un învins şi a plecat tot ca un învins!”

Antrenorul pandurilor a comentat deznodământul alegerilor pentru președinția FRF, prin care marele favorit, Ionuț Lupescu, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *