Subiect tabu: păpaţi o ciorbiţă?

mihaela-horvathMă gândesc foarte des cum natura umană pierde în fiecare minut din… umanitate. Şi cum, în micul univers pământean, rămân să trebăluiască doar nişte roboţei (din fiinţele complexe care am fost intr-un trecut nu foarte îndepărtat): de la slujbă –acasă, şi invers, nişte pioni, nişte furnici complexe, super-dotate, în fundul cărora e nelipsitul telefon de ultimă generaţie, dau formă şi transformă un cotidian-clişeu într-o viaţă de om. Dacă o să ne hrănim cu o pilulă mâine, chiar nu o să mă mir.

În fine, identific o problemă pe cât de simplă ar părea, nu e.

Ca mamă ce mă aflu, văd schimbări ce se întâmplă major, adică aproape în fiecare zi, în comportamentul copiilor mei şi nu numai. Banala ciorbiţă, banala supă, sunt inamicii publici, de care simt să se apere „pokemonii”, în fiecare zi. Mai ales, atunci când e servită în faţa calculatorului. Îmi trebuie o răbdare de Sisif şi muncă de convingere – pe care, oricum o port asiduu, la prânz – pentru a-i lămuri despre necesitatea, chiar vitală, a fierturii pe care o gătesc, cum le şi spun, cu dragoste. Dar, din păcate sunt pe dos. Mă înfruntă, mă confruntă, şi-mi spun cât de ridicol li se pare…

Sandvişuri, pizza şi KFC, pateuri, sărăţele şi sucuri cât cuprinde… acestea sunt „mama şi tata” zilei, iar eu nu înţeleg.

Am importat mult gunoi. Sub toate formele lui. E o realitate de după ’90, pe care abia o mai suport. Mâncare falsă şi proastă dar frumos ornată, infracţionalitate ca în Vest, internet cât însuşi Universul, mediocritate la nivel de Bruxelles şi varză mai puţin, mă încurcă tehnologia (ca pe orice om pierdut în meandrele neo-capitalismului, mai individualist acum decât la naşterea acestui concept) să trăiesc simplu şi mă simt neputincioasă în faţa acestor vicisitudini.

Eu insist şi cred că „păpaţi o ciorbiţă?!” este, în general, o cerere dar şi o declaraţie de prietenie.

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *