duminică , 17 decembrie 2017 - 12:17

Subvenție RECORD de la APIA! Ce a PLANTAT fermierul

cartof_camp

Un fermier a primit subvenție-record de la APIA pentru o cultură banală. A ales cultura de cartof de sămânță, având o recoltă de minim 20,2 tone la hectar. Doar câțiva sunt fermierii care au reușit să încaseze subvenția pentru cartoful-sămânță, mai exact sprijinul cuplat în sectorul vegetal pentru cartoful de sămânţă în cuantum de 23.745,583 (euro/ha).

Pe primul loc este un producător de cartof din județul Covasna. Se numește Peter Laszlo de la ferma Elitagro SRL din Cernat. A cultivat circa 60 de hectare de cartof pentru sămânță și, astfel, s-a trezit în cont peste 1,4 milioane de euro doar pentru sprijinul cuplat alocat acestei culturi. Pe locul doi este Ferencz Adalbert care administrează ferma Agromec Gheorgheni. „Avem doar opt hectare cultivate cu cartof de sămânţă. Din păcate! Am distrus baza de producţie a seminţei şi trebuie să ne asumăm acest lucru”, spunea Ferencz Adalbert pentru economica.net. Acesta exploatează în total 650 de hectare de teren arendat din care 200 de hectare cu cartofi industriali şi de consum. Este unul dintre furnizorii Pepsi Co, care produce în fabrica sa din Popeşti Leordeni chipsurile Lay’s.

loading…


loading...
Loading...

Citește și

Dezbateri importante organizate de ITM cu angajatorii, confederaţiile patronale şi sindicatele din Gorj

Inspectorii de muncă ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, s-au întâlnit, al finele săptămânii trecute, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.