Sucevean reținut în Gorj pentru mai multe infracțiuni

Contrabanda-tigari-1

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj au acţionat, ieri, pentru combaterea nerespectării legislației rutiere de către conducătorii auto și altor încălcări ale legii. Cu această ocazie poliţiştii rutieri au aplicat 128 de sancţiuni contravenţionale, din care 79 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în cuantum total de peste 44.000 de lei.

De asemenea, au fost reţinute cinci permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi consum de alcool. Totodată au fost constatate 5 infracțiuni la regimul circulației rutiere și de altă natură. Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bengeşti Ciocadia au identificat în trafic un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Stroieşti, judeţul Suceava, în timp ce conducea un autoturism, pe D.N. 67, pe raza comunei Bengeşti Ciocadia. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că plăcuţele de înmatriculare figurează atribuite unui alt autoturism, iar cu seria de şasiu a autoutilitarei verificate, este înregistrat un alt autoturism. „Cu ocazia controlului, conducătorul auto a prezentat poliţiştilor mai multe documente, despre care există suspiciunea că sunt false, fapt pentru care s-a dispus reţinerea acestora pentru cercetări. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals”, a spus Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Contrabandă de țigări

În urma continuării cercetărilor, s-a procedat la efectuarea unui control, ocazie cu care, în capitonajul întregului interior al autoutilitarei au fost identificate mai multe ţigări de provenienţă străină, netimbrate, ambalate în pachete şi cartuşe. O echipă operativă constituită din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice a continuat cercetările, ocazie cu care au fost identificate, în total de 481.860 de ţigarete, respectiv 24.093 de pachete de ţigări de diferite mărci. „În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. În urma continuării cercetărilor, la data de 10 iulie, s-a luat măsura reţinerii suspectului pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj”, a mai spus Prejbeanu.

loading...
Loading...

Citește și

Încă o minivacanță pentru ANGAJAȚI!

Ziua de luni, 30 aprilie, a fost declarată prin OUG zi liberă pentru salariaţii din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *