Super-ocupată la 17 ani: deține mai multe funcții de conducere, are blog, este dansatoare și scrie poezii! Află-i povestea de succes

bianca-vaduva-PRIMA-POZABianca Elena Văduva are 17 ani și este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Fata este pasionată de dans și face parte dintr-o trupă alături de care participă la diverse concursuri și evenimente, de unde se întorc mai mereu cu premii. Eleva este pasionată și de fotografie, dar și de poezie. Ea are un blog personal pe care își postează gândurile și poeziile compuse. Este o elevă model, făcând parte și din Consiliul Județean al Elevilor.

 

Reporter: Dacă ar fi faci un top al pasiunilor tale, cum ar suna?
Bianca Văduva: Din clasa a III-a mi-am descoperit pasiunea pentru dans. Am început cu dansurile sportive, continuând apoi cu aerobicul, dansurile populare și street dance-ul. Această pasiune mi-a deschis multe căi, m-a condus în lumea vieții de artist. Este minunat să fi înconjurat mereu de oameni noi din toate colțurile țării, să te aplaude și să te felicite pentru ceea ce faci. În prezent sunt dansatoare ca junior al Doinei Gorjului. O altă pasiune de-a mea este fotografia. Îmi place să surprind diverse activități sau forme ale naturii, dar și să fiu fotografiată, realizând poze cât se poate de artistice. În viitor aș vrea să urmez o carieră de model în București, unde voi studia. În final, cea de-a treia pasiune a mea este compusul. Am scris poezii, iar în prezent am chiar și un blog pe internet intitulat „Îți vorbește un străin”.

Rep.: Cum ai descoperit dansul? Când ai început colaborarea cu Matrix Crew?
B.V.: În clasa a IX-a m-am hotărât să încerc și street-dance-ul, așa că mi-am adunat câțiva prieteni și am început să ne facem propriile coregrafii, repetând la Palatul Copiilor din Târgu Jiu săptămânal. Au fost doi ani frumoși în care am călătorit având diverse spectacole și concursuri în orașe precum Slatina, Adjud, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Drăgășani, Rovinari etc.

Rep.: Ce momente ți-au rămas în minte când vine vorba despre această colaborare?
B.V.: Amintirile sunt nenumărate! Mi-am făcut o mulțime de prieteni, am fost prin locuri în care ne-am putut arăta pasiunea pentru dans, fiind răsplătiți de fiecare dată cu premii și cuvinte de laudă din partea celorlalți. Am participat atât la concursuri locale, cât și la concursuri naționale și internaționale din diverse orașe din România. Afirmându-ne de fiecare dată, am fost invitați la tot felul de evenimente.

Rep.: Ești pasionată și de fotografie. Faci fotografii sau ești doar subiectul fotografiilor făcute de alte persoane?
B.V.: Pot spune că ambele lucruri sunt tipice pentru mine. Îmi place să fac shooting-uri foto prietenilor, dar și să fiu fotografiată. Având o imaginație bogată, știu cum ar trebui realizată o fotografie cât mai artistică și complexă, chiar dacă uneori prefer naturalețea și simplitatea.

Rep.: Ce rol ai în CJ al Elevilor? Ce presupune munca ta de aici și ce activități ați avut anul acesta școlar (cele mai importante)?
B.V.: Sunt director al departamentului de PR și comunicare în cadrul Consiliului Județean al Elevilor, dar și director al departamentului de Cultură, Educație și Programe Școlare în Consiliul Școlar al Elevilor din liceul meu. Fac parte dintr-o echipă frumoasă care are un scop comun: dezvoltarea societății, aducând zâmbetul pe chipul celor din jur. Anul acesta am realizat activități precum parada drapelului României în întregul oraș, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, împărțirea de felicitări cu diverse mesaje specifice Dragobetelui, în februarie, urmând proiectul de ecologizare a diferitelor locuri de agrement din Târgu Jiu.

Rep.: Ce îți dorești să studiezi pe viitor, facultate, master etc?
B.V.: Îmi doresc să urmez Facultatea de Automatică din cadrul Universității Politehnice din București, continuând cu masterul în străinătate.

Rep.: Cum ai descoperit că ai talent la scris? Ai un blog, un site al tău. De ce ai ales titlul „Îți vorbește un străin”?
B.V.: Pasiunea pentru scris am descoperit-o în școala generală, când compuneam poezii sau texte cu diverse tematici. Dorind să-mi împărtășesc talentul societății, am creat un blog propriu, numindu-l „Îți vorbește un străin”. Nu a fost o decizie foarte grea deoarece, cu toate că părinții ne-au spus mereu să nu vorbim cu străinii, fără a face asta, nu am mai avea prieteni noi și am intra în starea de monotonie. Un om poate da sfaturi sincere doar dacă nu te cunoaște pe tine, ci situația ta. Restul te pun în postura de a lua anumite decizii pe care poate doar ei și le doresc, îndemnându-te să perseverezi în greșeli.
Puteți vizualiza tot ce am scris aici: http://itivorbesteunstrain.blogspot.ro/

Rep.: Ce postezi aici și ce impact au postările tale?
B.V.: Blogul meu este plin de povești desprinse din realitate, atât triste, cât și fericite. Fiecare persoană are povestea ei de viață și cred că oricine și-ar dori să fie prevenit de înainte de posibile eșecuri emoționale. Și impactul cel mai mare este cel către oamenii ce se regăsesc în postările mele.

Rep.: Ai participat la olimpiade sau concursuri școlare în anii de școală? Ce premii ai câștigat? Care este cel mai important?
B.V.: În școala generală am fost olimpică pe județ la Chimie și Fizică. Am reușit să strâng până acum peste 70 de diplome de la diverse concursuri școlare precum cele de compunere, dar și de informatică sau matematică. În decembrie am luat certificatul de cunoștințe în limba franceză „DELF”, iar acum aștept rezultatele de la Examenul Cambridge CAE pentru limba engleză.

Rep.: Ce îți place cel mai mult să faci în timpul liber?
B.V.: Timpul liber mi-l dedic, în mare, fotografiei și voluntariatului. îmi place să îi ajut pe cei din jur, aducând idei de noi proiecte în cadrul CJE-ului, dar și participând la diverse tabere și proiecte naționale. Pentru mine, o carte bună trebuie să fie una dramatică, plină de lecții de viață și sfaturi de viitor. Descoperind toate acestea, postările de pe blog ar deveni din ce în ce mai complexe și cu lux de amănunte. Orice carte nouă este o poveste nouă.

Rep.: Ai un citat preferat după care te ghidezi? Părinții ce te-au învățat, ce ți-au spus că este important în această viață?
B.V.: Citatul după care mă ghidez este: „Viaţa nu se explică, ci se trăieşte…” – Luigi Pirandello. Monotonia este doar scurgerea conștientă a vieții. De ce am lăsa-o să ne contopească? Viața trebuie trăită la maxim, iar deciziile luate pe moment pot fi uneori cele mai bune. Și totuși, niciuna nu ar trebui să fie urmată de regrete deoarece atunci când am ales să facem respectivul lucru, l-am vrut din tot sufletul. Explicațiile reprezintă doar timp pierdut. Părinții m-au învățat că timpul nu stă în loc și trebuie să mă bucur de el. Cele mai importante lucruri în viață sunt familia și cariera. Restul lucrurilor se adună și se formează o viață fericită, trăită din plin.

loading...
Loading...

Citește și

AFACEREA acestui TÂNĂR din Țicleni este UNICĂ în România! Un lanț celebru de magazine, din Târgu Jiu, vrea să-i comercializeze produsele

Are 22 de ani şi este student la ASE, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale. Pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *