luni , 11 decembrie 2017 - 22:48

SURPRIZĂ pentru FUMĂTORI! Ce-i AȘTEAPTĂ de AZI!

Comisia de sanatate din Senat a respins modificarile la Legea antifumat. Un proiect similar se afla la Camera Deputatilor.

Comisia de sanatate din Senat a respins modificarile la Legea antifumat, care apareau intr-o propunere legislativa semnata de parlamentari de la toate partidele si prin care se infiinteaza cluburi de fumatori si se redefineste spatiul public inchis.

Decizia comisiei senatoriale vine dupa ce ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a facut, luni, un nou apel catre parlamentari pentru a „opri schilodirea legii antifumat”.Un proiect similar se afla insa si in dezbaterea Camerei Deputatilor, potrivit News.ro.

Comisia de sanatate a decis cu majoritate de voturi sa respinga modificarile la legea privind interzicerea fumatului in spatiile publice.

Potrivit propunerii legislative, se redefineste spatiul public inchis, fata de legea initiala privind interzicerea fumatului in spatiile publice inchise. Astfel, daca in legea aflata in vigoare spatiul public inchis este definit ca spatiul accesibil publicului, incadrat de doi pereti si avand acoperis, in noua propunere legislativa, spatiul public inchis este definit ca spatiul care are acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti, de jur imprejur.

Initiatorii au dorit, astfel, sa elimine interdictia de a se fuma pe terasele acoperite, asa cum este prevazut in prezent.

Propunerea legislativa mai prevede modificarea articolului 2, alineatul 2, prin care fumatul este permis numai in camere special amenajate sa serveasca exclusiv fumatului si activitatilor asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, bauturi calde sau bauturi racoritoare.

http://stirileprotv.ro/stiri/politic/comisia-de-sanatate-din-senat-a-respins-modificarile-la-legea-antifumat-un-proiect-similar-se-afla-la-camera-deputatilor.html

loading...
Loading...

Citește și

TOPUL celor mai bine plătiţi BUGETARI!

Mediafax: Topul ministerelor în funcţie de salariul mediu net din 2018: Angajaţii Ministerului Afacerilor Externe vor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.