SURSE: Iohannis vine la Tismana și Hobița. Primar: „Ce să facem, să legăm nucile în nuc?”

primarie-tismana-primar

Nu se apucă să asfalteze drumuri sau să vopsească borduri ca să-i impresioneze pe Iohannis și Cioloș. Marian Slivilescu și Cosmin Pigui susțin că n-au fost anunțați de vizita președintelui și a premierului.

Deși în presa locală au apărut informații cum că șefii statului și executivului vor vizita și orașul Tismana și satul Hobița de la Peștișani, la sfârșitul acestei săptămâni, edilii celor două localități n-au primit nimic oficial în acest sens. Marian Slivilescu spune că nu face pregătiri speciale pentru a-i primi pe șeful statului și premierul României. “Nu m-a informat nimeni că va veni la Tismana. Tot ceea ce știu este că trebuie să vină în Gorj pentru o acțiune legată de comemorarea Primului Război Mondial, dar nu am fost informat pe cale oficială că va veni și în Tismana. Nu am cum să mă pregătesc. Ce putem să facem, să asfaltăm străzile ca pe vremuri, să punem flori? Nu! Vă asigur că, dacă va veni domnul președinte la Tismana, va fi binevenit, dar va găsi în Tismana așa cum e în mod obișnuit. Cred că nu e cazul să mascăm lucruri și să arătăm altfel de cum suntem în mod obișnuit. Nu vom face nimic în mod special, pentru că e bine să vadă și domnul președinte realitatea, dacă va veni la Tismana. Ce să facem, să legăm nucile în nuc sau castanele în castan? Sunt foarte multe lucruri de îndreptat la Tismana, și noi ne-am dori să fie mai frumos, dar asta este situația.

„Cere revenirea orașului la statutul de comună”

Totuși, dacă va poposi pe la Tismana, Marian Slivilescu știe ce-i va cere președintelui României: să-l ajute să transforme orașul în comună pentru a accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltarea localității.”Sigur că aș dori, în primul rând, pentru Tismana, să revină la statutul de comună, lucru pe care și-l doresc și oamenii. Aceasta este cea mai mare dorința, numai că legea trebuie modificată, iar domnul președinte, nu știu dacă are atribuții în acest sens. Dacă mi se va oferi posibilitatea, îi voi cere asta lui Dacian Ciolos. Deși eu nu cred că voi avea această posibilitate, pentru că programul va fi extrem de scurt, extrem de strict, și nu se acceptă de la noi în astfel de ocazii să facem plângeri”, a declarat primarul de la Tismana.

„Vrea bani pentru satul Hobița”

Cosmin Pigui spune cam aceleași lucruri ca Marian Slivilescu: nu se apucă să toarne asfalt, doar pentru că vine Iohannis. Vrea însă să poarte o discuție cu premierul legat de nevoile din punct de vedere investițional ale comunei Peștișani.“Nu avem nicio confirmare că va vizita Hobița. E binevenit, dacă vine. E președintele României. A avut un rol în declararea anului 2016 ca an Brâncuși. Nu știu cu ce am putea să ne pregătim. Dacă vă așteptați să asfaltăm drumuri, să vopsim borduri, nu vom face asta. Domnului Cioloș i-aș cere să ne ajute pentru obținerea de finanțări pentru a pune în valoare satul Hobița pentru atragerea de turiști”, susține primarul comunei Peștișani.


loading...
Loading...

Citește și

Anunț ANAF pentru gorjeni!

Marţi, 05 iunie 2018, de la ora 12:00, la sediul Primăriei oraşului Rovinari, specialiștii Administraţiei …

3 comentarii

  1. Nea Slivilescule , nu ai aprobarea sotiei sa legi nucile-n copaci ? Ca daca-ti da ordin Doamna Sefa de primarie legi nucile si n varful brazilor de la ocolul silvic .

  2. Nu trage Don Semaca…. vine Lăscărică !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.