SUTE de kilograme de substanţe periculoase, confiscate de poliţişti

Polițiștii au indisponibilizat peste 18 Kg produse și 10,5 litri de substanţe toxice folosite pentru protecţia plantelor, precum şi 395 kg substanţe periculoase deţinute fără drept, în urma unei acţiuni desfăşurate pentru verificarea respectării legislației în domeniul operațiunilor cu substanțe periculoase.

În perioada aprilie – iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, au desfășurat activități pentru verificarea respectării prevederilor legale de către agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor.

Astfel, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanțe periculoase, cu sprijinul unităţilor fitosanitare, Gărzii de Mediu şi al inspectoratelor teritoriale de muncă, au efectuat verificări şi controale la 52 de agenţi economici care efectuează operaţiuni cu acest tip de produse.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 10 infracţiuni, dintre care 7 prevăzute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului. Pentru comiterea acestor fapte, poliţiştii cercetează 6 persoane.

loading...
Loading...

Citește și

Unde va ploua în aceste zile!

Vremea în mini-vacanța de Rusalii. Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în mini-vacanţa de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *