TĂIERI în CEO! Concedii fără plată, reduceri de cheltuieli! Ce deficit trebuie să acopere angajaţii companiei, din propriile SALARII!

excavator-cariera

Şedinţa comisiei mixte, sindicate-administraţie, a CEO s-a încheiat ieri seară după trei ore şi jumătate de discuţii contradictorii. În acest timp, directorii companiei au ţinut să explice liderilor de sindicat că nu se poate pune problema majorării primei de sărbători. Mai mult, aceştia au dat de înţeles că, în decembrie, angajaţii companiei vor pierde la salarii între 15% şi 20%.

Minerii şi energeticienii nu vor primi o primă de 700 de lei cum au cerut sindicatele, vor exista chiar tăieri salariale. Propunerea directorului financiar al CEO a fost reducerea procentuală a veniturilor angajaţilor companiei: „Semnalele sunt că nu se va face nici o rectificare. Vom avea un deficit care trebuie recuperat din veniturile noastre. Dacă nu se va face rectificarea, şi nu se va face după cum anunţă unii, va fi jale la CEO”, a declarat unul dintre preşedinţii de sindicat. În şedinţa de astăzi, au existat certuri şi disensiuni între liderii organizaţiilor sindicate şi directorii companiei. Urmează o altă întâlnire, în decembrie.

Concedii fără plată

Preşedintele SME Jilţ Turceni, Adrian Marciuc: „Tot ce am spus s-a adeverit. Nu vor să rectifice bugetul la capitolul salarii. În acest caz, chiar dacă sunt bani de salarii în decembrie, noi plecăm cu un deficit de 10 milioane de lei. În şedinţa asta ni s-a adus la cunoştinţă că veniturile angajaţilor trebuie diminuate: între 15% şi 20% va pierde fiecare salariat. Ni s-a spus că 4 milioane de lei în bani vechi se cheltuieşte /salariat… De asemenea, prima nu va fi majorată de sărbători (angajaţii vor primi de 550 de lei, în tichete cadou, n.red.). Mai mult, 3 sau 4 zile vor fi fără plată… Ne pregătim pentru declanşarea conflictului de muncă”, a mai spus acesta.

loading...
Loading...

Citește și

Valoarea fierului sustras din incinta Carierei Lupoaia! Prejudiciul de aproape 100.000 de lei, plătit cu funcția doar de un CFL-ist

Fierul scos, luna trecută, din galeriile fostei Mine Roșiuța, adus la suprafață de angajații de …

Un comentariu

  1. Multumim celor care ne-au sustinut ieri. Haideti sa aducem banii si locurile de munca la Tg-Jiu!
    Voteaza si tu „Bicicleta la Tg.-Jiu”!
    http://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-bicicleta-la-tgjiu-id-1907-cmsid-65

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.