TĂIERI salariale DRASTICE în MINERIT! Lefurile directorilor, REDUSE!

excavator-cariera

Reorganizarea Diviziei Miniere începută în martie, când doar doi directori fără structură au ajuns să conducă cele două sucursale – Motru şi Rovinari, a presupus desfiinţarea Unităţilor Miniere de Carieră (UMC).
Abia acum, la şase luni de la înfiinţarea celor două sucursale, a început formarea lor efectivă. Astfel, au fost numiţi ieri inginerii şefi la sucursalele conduse de directorii Mihai Dafinoiu, de la Motru şi Iustin Ioniţă, de la sucursala Rovinari. Este vorba despre Gheorghe Smărăndoiu, numit prin decizie inginer şef la Sucursala Rovinari şi Radu Gugu, inginer şef, la cea din Motru. Interesant este că sucursalele nu au adjuncţi.

Reorganizarea i-a retrogradat

Directorii de UMC-uri au devenit de ieri şefi de cariere. Majoritatea au încheiat cu administraţia companiei actele adiţionale la contractele de muncă, acceptându-şi noile funcţii şi implicit diminuările salariale. În medie, un fost director de UMC care acum este a devenit şef de carieră a suportat o diminuare salarială de la 800 de lei brut, în sus. În funcţie de cariera din care provin aceştia au pierdut, după caz, sporurile de fidelitate, de carieră şi sporul de pericol. Nivelul de salarizare al şefilor de UMC-uri a fost în jur 8.000 de lei. Diminuarea salarială, dată fiind, să-i spunem, retrogradarea, de la director de UMC la şef de carieră, a însemnat tăierea salariului de bază şi a sporurilor care cumulau, în unele cazuri 35% din acesta.
A rămas cu 2.000 de lei mai puţin

Un astfel de caz este cel al lui Gheorghe Mărăşescu, în prezent şeful carierei Pinoasa, care, până ieri, câştiga lunar peste 7.500 de lei. Acesta a pierdut la salariu brut nu mai puţin de 2.000 de lei, conducând în topul diminuărilor salariale. El nu mai beneficiază de sporuri, printre care şi cel de conducere. Cu toate acestea, Gheorghe Mărăşescu a semnat actul adiţional, fiind de acord astfel cu reducerea salariului său. De menţionat e faptul că există diferenţe între remunerarea angajaţilor care provin din carierele fostei SNLO şi cea a salariaţilor din carierele care au aparţinut fostelor complexuri energetice Turceni şi Rovinari. Din acest motiv, există şi diferenţe în reducerea salarială: unii au pierdut mai mult, alţii mai puţin.

Nu sunt de acord cu tăierile salariale

De la Jilţ Nord la Roşia, ar fi trebuit să fie transferat Dumitru Dragu şi să fie numit în locul său adjunctul acestuia, Petre Ceuşescu. La Jilţ Sud, cel care urma să preia cariera este Ion Pecingină, şef de sector. Aceştia nu au semnat actele adiţionale, nefiind de acord cu diminuările salariale. Este foarte probabil ca aceştia să aştepte de fapt o majorare salarială, însă administraţia CEO, până la desfăşurarea concursurilor pentru posturile de şefi de cariere, nu va face astfel de modificări la grila de salarizare.

Câte trei adjuncţi la carieră

Actualii şefi de carieră sunt în majoritate foştii directori ai UMC-urilor iar reorganizarea din sectorul minier a făcut loc posturilor de directori adjuncţi. Aşa se face că şefii de cariere vor fi secondaţi de trei adjuncţi: electric, mecanic şi miner. Paradoxal, ceea ce pare o avansare nu prea este, fiindcă nu vor beneficia de salarii mai mari, dimpotrivă.
loading...
Loading...

Citește și

Șefii CEO vor să PLECE! Fostul manager al CEO, Laurențiu Ciurel, dezvăluiri EXPLOZIVE! „Am tăcut câteva luni. Rău am făcut!”

După o perioadă de tăcere, fostul manager al CEO, Laurențiu Ciurel, a reînceput să scrie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.