Tânără din Gorj, NOUA CAMPIOANĂ a Europei!

denisa-golgota

Denisa Golgotă din Gorj a devenit campioană europeană la sol și medaliată cu argint la sărituri la începutul acestei luni. Gimnastica românească a încheiat Campionatele Europene de la Berna (Elveţia) cu un palmares de cinci medalii. 

Două medalii au fost obţinute la senioare, de Cătălina Ponor (ambele de bronz), iar trei au revenit junioarelor antrenate de Nicolae Forminte. La junioare, vedeta delegaţiei a fost de departe Denisa Dolgota (14 ani), sportivă care a cucerit medalia de aur în finala de la sol şi pe cea de argint în finala de la sărituri. Denisa este legitimată la CNS Cetate Deva şi este văzută ca o mare speranţă a gimnasticii româneşti, scrie prosport.ro. „România a trăit periculos azi la Berna, unde Olivia Cîmpian și Ioana Crișan s-au accidentat din păcate, prima la sărituri și ultima la bârnă Denisa a punctat frumos la sărituri unde cu 14.233 a luat argint, la egalitate cu italianca Basile. Aurul a revenit unei alte italience, Maggio. Finala de la sol a adus singurul aur pentru delegația României, prin Denisa Golgotă, reușind la ultima execuție din concurs să închidă și clasamentul, sărindu-i în brațe antrenorului Nicolae Forminte. Cu 13.933 aurul a fost al ei. Podiumul a fost completat de britanica Kinsella și rusoaica Prebeinosova. Palmaresul României la acest Campionat European: un aur, un argint și trei medalii de bronz. Felicitări tuturor!”, au anunţat reprezentanţii Lotului Feminin de Gimnastică a României pe o reţea de socializare.

Andreea Munteanu, din Bustuchin, a câștigat finala la bârnă

andreea-munteanu5Anul trecut, o altă gorjeancă a clasat România pe podium. Andreea Munteanu din Bustuchin, județul Gorj, a câștigat finala la bârnă la Europene 2015. Pe atunci Andreea avea doar 16 ani și a reușit să obțină nota 14.366 pentru evoluția ei, clasându-se astfel pe primul loc.

loading...
Loading...

Citește și

Îți place MUZICA? Ansamblul Doina Gorjului are mai multe posturi VACANTE!

Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu Jiu, Gorj organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă …

3 comentarii

  1. Mihaela Pantea

    Cum adica, „Denisa Golgota din Gorj a devenit….”???? Gorj este un judet, dragi jurnalisti! Presupun ca tanara sportiva are si ea un loc, gen oras/sat, in care s-a nascut, nu un judet intreg…. Atentie la detalii!

  2. Amatorism total…
    „Denisa Golgotă din Gorj”
    „de departe Denisa Dolgota ”
    „Anul trecut, …, la Europene 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *