TÂRÂTĂ la Poliție să fie dată EXEMPLU! Ce i s-a întâmplat unei femei de la țară!

casa-bunica-farcasesti

Bunica unui membru PSD Fărcășești a fost amendată cu suma maximă prevăzută de lege: 45 de milioane de lei vechi, adică aproximativ 1.000 de euro, pentru că pe casa ei au fost lipite afișe electorale ale PSD.

casa-bunica-farcasesti-1

babaBunica politicianului Marius Bălu, consilier local PSD, este mama fostului primar al comunei, Dănuț Bălu. Aceasta are 68 de ani și spune că nu știe nimic despre afișe, ele fiind puse într-o noapte, de niște necunoscuți, pe peretele casei ei. Mai mult, socotindu-se nevinovată, Elena Bălu a refuzat să semneze procesul-verbal, chiar dacă șeful de post, Gabriel Cârstea, a insistat. Mai mult, polițistul i-a cerut bătrânei să spună legea electorală, după cum susține nepotul ei, Marius Bălu. Bătrâna a fost chemată la postul de poliție din comună și chestionată.

„Șeful de post pare să nu înțeleagă”

Consilierul Bălu a declarat: „Cred că afișele au fost aduse din altă localitate, alt sat, fiindcă noi am avut 12 afișe cu imaginea candidaților la Senat și Camera Deputaților și toate sunt la locul lor pe panourile special amenajate. Cele care au fost pe peretele exterior al casei s-a văzut clar că sunt refolosite. Cred că este vorba despre o rea intenție a celor de la PNL. Nu poți să faci așa ceva unei bătrâne de aproape 70 de ani! Bunica mea nu a știut că cele două afișe sunt pe peretele exterior al casei. Șeful de post pare să nu înțeleagă acest lucru și i-a dat o amendă de 4.500 de lei pe care, evident, o s-o contestăm!”, a spus consilierul Marius Bălu.

Sesizat de o persoană de 29 de ani din aceeași comună

Șeful postului de poliție din comună, Gabriel Cârstea, cel care a amendat-o pe bătrână, a spus: „Dumneaei nu a vrut să spună cine a pus afișele electorale. A refuzat să semneze procesul verbal. Poate să plătească în 48 de ore, 750 de lei. Consider că mi-am făcut datoria, dar este campanie electorală, iar amenda a fost dată pentru a preîntâmpina asemenea fapte. Sper să nu mai am parte de o situație ca asta”. Întrebat care este minimul și maximul de amendă în astfel de cazuri, acesta a mai precizat: „Cea mai mică amendă este de 1500 de lei”. Polițistul i-a aplicat bătrânei amenda maximă, de 4.500 de lei: „Nu este o bucurie să dai amendă. Dar în campaniile electorale ca asta se încalcă legea iar eu consider că asemenea lucruri trebuie preîntâmpinate. Afișele acelea au fost acolo de duminica trecută, avea timp să le dea jos. Sesizarea am primit-o marți, de la o persoană de 29 de ani”, a mai spus acesta.

loading...
Loading...

Citește și

Tragedie la rafting, în Defileul Jiului! Anchetă dispusă de Raed Arafat

Un bărbat de 42 de ani, din București, și-a pierdut viața, sâmbătă, după ce a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *