TAXĂ pe meniul de la NUNTĂ!

Pe final de mandat, senatorul Dorin Dobra s-a pus serios pe treabă şi vrea să pună lucrurile la punct în ceea ce priveşte nunţile. Şi i-a venit o idee. O taxă pe meniul de la nuntă. Pornind de la întrebarea retorică şi absolut profundă „La nuntă spălăm orice?”, Dobra intră într-un delir pe teme de economie subterană. N-a ieşit bine…

Un leu pe meniu. La asta s-a gândit Dorin Dobra, să instituite o taxă pentru patrimoniu (cică), o sumă prin care invitaţii la nunţi să fie taxaţi pentru meniul lor, astfel încât să se poată ţine o evidenţă a banilor făcuţi de restaurante – explică liberalul Dorin Dobra pe Facebook. Ideea sa trăsnită face deliciul presei şi este tema preferată de caterincă în aceste zile. Ce credeţi că l-a provocat pe Dobra? Divorţul Elenei Băsescu, care i-a adus în minte… nunta acesteia. Unde, evident, ca la toate nunţile, nu s-a plătit nicio taxă, statul, după gândirea liberală a lui Dobra, nealegându-se cu nimic după o astfel de petrecere.

Şi, dacă n-au mai fost zile nelucrătoare de declarat – ultima modă printre parlamentari, măcar cu atât să ne alegem după trecerea lui Dobra prin Senat. O taxă pe meniul de nuntă care să scoată la suprafaţă „banii murdari” spălaţi la nunţi.

„La nuntă spălăm orice?
Plecând de la convingerea personală că această ţară are resurse suficiente pentru a-şi susţine existenţa chiar la un nivel onorabil, nu pot să nu subliniez revenirea în actualitate a temei nunţii fiicei lui Traian Băsescu.
Acum aproximativ 3 ani, îi transmiteam d-lui Chiţoiu, la vremea aceea ministru de Finanţe, că m-ar bucura să găsească o formulă rezonabilă şi nederanjantă prin care să ţină evidenţa financiară a acestor evenimente, având convingerea că, fie şi la o nuntă medie, costurile plătite sunt undeva la 1 miliard de lei.
Neinteresându-mă care sunt încasările, la vremea aceea încercam să sugerez că în baza minimei evidenţe de la aceste evenimente, am putea institui o taxă pentru patrimoniu, cum ar fi, de exemplu, 1 leu/ participant la nuntă. Am fi pus în felul acesta şi restaurantele, şi casele de nunţi în situaţia de a scoate la lumină cifrele de afaceri, încasările, nemaivorbind de toată gruparea de cântăreţi, formaţii, ansambluri, trupe, staroşti despre care, sincer, nu cred că declară undeva sumele pe care le primesc.
Nu de alta, dar văd că, mai nou, se folosesc aceste evenimente pentru a declara venituri dubioase la momentul necesar. Parcă şi de la Bistriţa am avut ceva participanţi la nunta aia renumită, nu?”, este mesajul postat de senator pe pagina sa de Facebook.

Sursa ZF

loading...
Loading...

Citește și

Mai mulți șoferi din Gorj prinși BĂUȚI la volan sau cu permisul suspendat!

La data de 16 iulie a.c., polițiști din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbunesti …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.