Te căsătoreşti? Primeşti 15.000 de lei de la stat! SINGURA condiţie

nunta-cmk

Deputatul UNPR Iacob Puşcaş a depus la Senat o propunere legislativă, intitulată Lege privind consolidarea statului prin susţinerea creşterii demografice, care propune ca, la naşterea celui de-al treilea copil, familia numeroasă să primească o primă de 15.000 de lei, pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii, de aceeaşi primă urmând să beneficieze şi tinerii care se căsătoresc până în 35 de ani, în cazul divorţului fiind obligaţi să restituie această sumă.
Potrivit propunerii legislative, înregistrată marţi la Senat, prin familie numeroasă se înţelege familia compusă din soţi şi cel puţin trei copii. Familia monoparentală va beneficia de prevederile legii doar în cazul decesului unuia dintre soţi, informează News.ro.
În plus, statul va acorda tinerilor în vârstă de până la 35 de ani inclusiv susţinere în vederea întemeierii familiei. De asemenea, sunt consideraţi că făcând parte din familie şi copiii adoptaţi, indiferent de modurile de stabilire a legăturii de filiaţie.
La Capitolul II al legii, unde sunt prevăzute drepturile şi obligaţiile familiei numeroase, se precizează că, în momentul naşterii celui de-al treilea copil, familia numeroasă va primi ”prima pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii”.

Cuantumul primei este de 15.000 de lei, potrivit propunerii legislative

O primă tot de 15.000 de lei, reprezentând ”prima pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii prin căsătorie”, vor primi şi tinerii care se căsătoresc.
Totuşi, în cazul unui divorţ, intervenit în primii cinci ani de la căsătorie, foştii soţi vor restitui prima de căsătorie, fiecare în proporţie de 50%, în termen de 90 de zile de la pronunţarea divorţului.

După căsătorie, tinerii vor fi scutiţi de la impozitul pe salariu

În plus, familia numeroasă va beneficia de alocaţie suplimentară lunară, pe familie, în cuantum de 50% din salariul minim brut pe economie. Pentru a beneficia de aceasta alocaţie, familia trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii: toţi copiii să aibă sub 18 ani, să frecventeze cursurile învăţământului de stat obligatoriu, toţi membrii familiei să aibă domiciliul sau reşedinţa în România, părinţii să locuiască împreună cu copiii şi cel puţin un părinte să facă dovadă unui venit pentru care se plătesc contribuţii la stat.
Propunerea legislativă mai prevede ca soţii familiei numeroase sunt scutiţi de impozitul pe veniturile obţinute din salarii.
De asemenea, familiile care desfăşoară activităţi producătoare de venit în afara celui salarial vor fi scutite de 50% din valoarea impozitului datorat.

Realitateatv.net
loading...
Loading...

Citește și

VIDEO. Un POLIȚIST LOCAL care păzea operele lui Brâncuși a fost AMENDAT. Ce a făcut este incredibil!

Un polițist local care păzea operele lui Brâncuși din Parcul Central din Tg-Jiu a fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *