Tensiuni! Cine renunţă la legăturile cu SUA

Secretarul de stat american John Kerry a discutat la sfârşitul săptămânii trecute cu omologul său filipinez, subliniind legăturile bilaterale puternice şi stabile, transmite Reuters.

Dialogul a avut loc după ce preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a anunţat săptămâna trecută, la Beijing, „separarea” Filipinelor de SUA şi realinierea ţării sale cu China şi posibil cu Rusia. După instalarea sa, în iunie, Duterte a făcut şi remarci critice la adresa preşedintelui Barack Obama.

Departamentul de stat al SUA a precizat luni, prin purtătorul de cuvânt John Kirby, că în cursul convorbirii telefonice menţionate, Kerry şi-a exprimat preocuparea faţă de tonul comentariilor lui Duterte.

În urma convorbirii, şeful diplomaţiei americane a rămas cu sentimentul că „putem rezolva lucrurile”. Washingtonul nu a observat nicio acţiune practică la Manila care să ducă la slăbirea relaţiilor bilaterale, a adăugat Kirby.

 

Sursă: Agerpres
loading...

Citește și

Salarii mai mici pentru toţi! Cum e POSIBIL!

Mutarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat ar duce la scăderea tuturor salariilor cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.