duminică , 19 noiembrie 2017 - 7:06

Termocentralele, pe MINUS!

termo-rovinari05

• Eolienele și hidrocentralele, cu producție în creștere

Consumul final de energie electrică al ţării a fost de 32,1 TWh, în creştere cu 9,2% în perioada ianuarie – iulie 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat Institutul Naţional de Statistică. 
Cea mai mare creştere, de 11,8%, a fost înregistrată în sectorul industrial. Consumul populaţiei a crescut cu 1,5%, în timp ce iluminatul public a scăzut cu 1,3%. De asemenea, consumul propriu tehnologic în reţele şi staţii a fost mai mic cu 6,3%, iar exporturile au scăzut cu 9%.

Producția în centralele pe cărbune, în scădere

Producţia totală a fost de 38 TWh, în creştere cu 3,4%. Producţia în termocentrale a scăzut cu 2,8%, iar cea a centralei nucleare de la Cernavodă, cu 4,8%. Totodată, a crescut producţia în hidrocentrale cu 12,9%, în centralele eoliene, cu 11,2%, şi în cele fotovoltaice, cu 17,2%. În perioada ianuarie – iulie, resursele de energie primară au scăzut cu 1,7%, iar cele de energie electrică au crescut, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, cu 3,6%. Principalele resurse de energie primară au totalizat 18,623 milioane de tone echivalent petrol (tep), în primele şapte luni ale anului, în scădere cu 328.600 tep faţă de perioada similară din 2015.Totodată, importul de gaze naturale a crescut cu 296% în perioada analizată.

A.C.
loading...
Loading...

Citește și

DETALII ȘOCANTE: TÂNĂRUL din Gorj, FIU DE PROCUROR, MORT în Londra, A FOST GĂSIT SPÂNZURAT! Pe CINE DĂ VINA MAMA acestuia

Detalii șocante ies la iveală în cazul tânărului din Gorj mort în Londra. Dan-Tiberiu Sbîrcea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.