Tiriștii amenință că vor bloca toată țara din cauza scumpirii RCA

Protestul transportatorilor s-a limitat, ieri, la blocarea, timp de două ore, a câtorva drumuri importate. Peste zece zile, aceștia amenință că vor ocupa toate orașele țării, scrie EvZ.ro

Sute de mașini au circulat ieri cu viteză redusă, blocând șosele de centură și drumurile de trafic greu. Transportatorii anunță un miting de proporții pe data de 15 septembrie, când estimează că 100.000 de mașini vor manifesta împotriva scumpirii polițelor RCA. Protestul ar urma să aibă loc în toate orașele țării, potrivit Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România.

Aceștia cer Guvernului să intervină pentru a plafona nivelul polițelor de Răspundere Civilă Obligatorie. Executivul ar avea la dispoziție două pârghii: fie să apeleze la prevederile legii 21/1996 art. 4 privind intervenţia Guvernului în împrejurări excepţionale, fie prin legea RCA, dezbătută în prezent în Parlament. „Guvernul trebuie să dea această Ordonanță de Urgență, pe care o cerem din 17 decembrie pentru modificarea legii RCA. Nu afectăm cu nimic bugetul statului”, a declarat, ieri, Vasile Ştefănescu, președintele COTAR.

loading...

Citește și

Un polițist și-a luat soția, asistentă pe ambulanță, la BĂTAIE! Întreaga scenă s-a petrecut chiar în curtea SPITALULUI!

Secvenţe violente au fost filmate în curtea serviciului de ambulanţă din Satu Mare. O asistentă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.