Toate consiliile locale au fost constituite

Arjoca4-15.12

La nivelul judeţului Gorj au fost constituite toate consiliile locale. Consiliul Local din Vladimir a fost ultimul constituit, şedinţa de constituire fiind duminică. 

„Au fost constituite toate consiliile locale la nivelul judeţului Gorj, ultima constituire a avut loc ieri la Vladimir, dar nu s-a ales viceprimar, s-a amânat pentru o şedinţă ulterioară. Şi la Fărcăşeşti partidele politice au ajuns la o înţelegere. De acum, se va intra în normalitate şi se vor ocupa de problemele comunităţilor”, a declarat subprefectul Sorin Arjoca.

Fără viceprimari în trei localităţi

Dacă problema de constituire a consiliilor locale a fost rezolvată, nu acelaşi lucru putem spune şi despre posturile de viceprimar. La nivelul judeţului Gorj mai sunt trei localităţi care încă nu au viceprimari. Subprefectul Sorin Arjoca a afirmat că primarii ca nu-şi vor pune viceprimar nu vor fi sancţionaţi. „Nu sunt viceprimari la Jupâneşti, Vladimir şi Rovinari. După aceste constituiri vom face o analiză cu toţi aleşii locali pentru că în viitor mai urmează retrageri de pe liste şi trebuie să ştim care sunt cei care vin de pe liste, cei care vor fi investiţii ca şi consilieri locali. Nu există o sancţiune pentru primarii care nu-şi pun viceprimar, dar luând în calcul Legea aleşilor locali şi Constituţia se spune foarte clar: unităţile administrativ teritoriale sunt conduse de către un primar şi un viceprimar sau doi viceprimari, în cazul oraşelor mari”, a spus subprefectul.

loading...
Loading...

Citește și

S-a dat lege. Cum poți să ieși la pensie MAI DEVREME!

În România, vârstă legală de pensionare este de 65 de ani, pentru bărbați, și 63 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *