Toți OCOLESC această instituție din Turceni! VEZI de ce!

turceni4

Chiar dacă deservește aproximativ 300.000 de oameni, Spitalul Orășenesc Turceni se confruntă cu lipsa personalului medical. Mai multe secții ale spitalului au mare nevoie de specialist însă nimeni nu este interesat, după cum spune managerul spitalului, Dragoș Hațegan.

Secția de interne, cea de ginecologie și pediatrie dar și cea de primiri urgențe a Spitalului Orășenesc Turceni au mare nevoie de medici! Spitalul asigură acordarea asistenţei medicale complete populaţiei din localităţile: Turceni, Brăneşti, Borăscu, Ioneşti, Plopşoru, Ţânţăreni şi Urdari. Pe lângă lipsa personalului medical, spitalul are nevoie de aparatură medicală dar și de mobilier. Paturile sunt foarte vechi iar managerul spitalului încearcă din răsputeri să găsească o soluție. „Avem nevoie de dotări pe partea cu aparatură medicală dar și de mobilier. Paturile pacienților sunt cam vechi și am vrea cumva să găsim o variantă să le schimbăm. Eu tot am încercat să iau legături cu tot felul de asociații și fundații din exterior care să ne ajute, însă, deocamdată, nu am avut nici un răspuns favorabil. Sunt 83 de paturi pe secțiile de acuți, 10 pe spitalizarea de zi și 100 la secția de psihiatrie cornice, care este o secție exterioară. Contractul cu Casa de Sănătate este de 5 miliare jumătate lei vechi din care 4 miliarde și ceva sunt doar salariile în condițiile în care personalul este la limita minimă a normativului”, ne-a precizat managerul Spitalului Turceni, Dragoș Hațegan.

Există două linii de gardă!

La nivelul spitalului există două linii de gardă, una chirurgicală și una medicală, și, deși au primit avizul pentru înființarea unui compartiment primiri urgențe (CPU), acest lucru nu s-a întâmplat din cauza lipsei medicilor. „Avem două linii de gardă, una chirurgicală și una medicală. Avem nevoie foarte mare de medici, avem nevoie de interniști, avem nevoie de ginecologi, avem nevoie de pediatrii de medici de urgență. Noi am primit avizul de a transforma camera de gardă în CPU (compartiment primiri urgențe) dar nu putem funcţional ca CPU pentru că nu avem medici. În acest moment sunt doar doi pediatrii, iar doamnei doctor Oprea i-am prelungit după pensionare activitatea pentru că nu am avut pe cine să aduc în loc. Nouă nu ne vin pacienți doar din Turceni ci și din localitățile aferente, am avut pacienți până și din Mehedinți, noi deservim în jur de 300.000 de locuitori” ne-a mai spus managerul.

Nu există o secție de cardiologie!

La nivelul Spitalului Turceni nu există nici un medic specialist cardiolog și nici secție de cariologie. „Nu avem cardiologi, ne gândeam să facem un cabinet în ambulatoriu și nu ar fi foarte greu însă ce medic să aducem, că nu vine nimeni. Noi suntem nevoiți să aducem medici de la Craiova, marea majoritate sunt de acolo și fiecare își face un calcul simplu cât îl costă naveta zilnică, întreținerea mașini cât este salariu pentru că fiind un spital de gradul IV și grila de salariu este mai mica decât un spital de gradul II sau un spital județean și când își calculează și văd că jumătate din salariu îl dau doar pe carburant, le este greu să vină. Un medic specialist care face și gărzi câștigă în jur de 4.000 de lei pe lună. Medicii trebuie să înțeleagă că este nevoie de ei și aici nu îi înțeleg de ce trag toți către spitalele din Craiova, unde, zic eu, șansele de afirmare sunt mult mai greoaie, așa vin aici, le dau 20 de paturi și sperăm ca pe viitor cu ajutorul doamnei primar să reușim să le punem la dispoziție și cazare măcar pe perioada săptămânii, iar în weekend să poată să meargă acasă”, ne-a mai spus managerul Spitalului Orășenesc Turceni.

loading...
Loading...

Citește și

Au luat NOTA 1 la Evaluarea Națională, în județul Gorj!

Dacă trei eleve din Târgu-Jiu au reușit să obțină nota maximă la ambele probe, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.