Tragedie în familia Coiculescu! Micuța a pierdut lupta cu boala

maria-coiculescu

Fetița din Schela, diagnisticată cu dermatomiozită, boală autoimună gravă, s-a stins sâmbătă dimineața. Medici din cinci țări ale Europei s-au arătat interesați ce cazul micuție, însă eformturile acestora de o salva au fost în zadar, micuța a pierdut lupta cu boala. 

Familia Coiculescu este din comuna Schela. Fetița celor doi tineri soți a fost grav bolnavă și nu puatea respira singură din cauza unei boli autoimune. Acest caz a pus foarte mulți medici în dificultate, deoarece până în prezent nu s-a mai întâlnit la nici un copil, fiind un caz unic în Europa, fapt ce a determinat ca mai multe echipe de medici, atât din România, cât și din Franța, Germania, Belgia, Anglia să fie interesați de micuța Maria Coiculescu.

Problemele au început în urmă cu şapte luni

Problemele de sănătate ale micuței Maria au început în urmă cu mai bine de șapte luni. Văzând că fiica lor se simțea din ce în ce mai rău, părinții au dus-o la Timişoara, la o clinică, i-a fost făcut un RMN şi o electromiogramă, în urma rezultatelor fiind trimişi la București, la Spitalul nr. 9. Analizele au fost repetate şi trimise în Germania, Belgia şi Franţa. A urmat o biopsie a mușchiului de la picior şi acolo s-au observat anumite modificări. O echipă de medici din Franţa a pus diagnosticul de dermatomiozită (boală gravă și rară), fiind prescris şi un tratament. După două săptămâni de tratament cu Solumetrol, fetiţa a făcut pneumonie de aspiraţie (tot ceea ce nu putea înghiţi i se ducea în plămâni, inclusiv saliva) și a fost transferată la Spitalul „Marie Curie” din București. De atunci, părinții fetiței locuiesc în mașina în parcarea spitalului. Fetița nu poate fi adusă la Spitalul din Târgu-Jiu, pentru că aici nu există aparatura necesară.

Mesaje înduioșătoare din partea prietenilor

Prietenii familiei îndurerate au postat mesaje emoționante în seara în care micuța a devenit un înger. “Noaptea trecută a fost cea mai neagră și grea pentru părinții și apropiații Mariei….din păcate Maria noastră…îngeraș scump…a ales să meargă la Doamne Doamne…mulțumim din suflet încă o dată tuturor pentru ajutorul acordat… Odihneşte-te în pace copil frumos!Probabil Doamne Doamne nu are îngerași îndeajuns pentru a ne veghea și a avea grijă de noi…de aceea te-a luat atât de devreme la El!”; “să-ți fie somnul lin înger scump…..pentru toți cei ce ați ajutat un pui de om cu durere-n suflet vă anunțăm că azi (sâmbătă, n. red.) MARIA A PIERDUT LUPTA CU VIAȚA. Sperăm ca acolo unde te-ai dus să nu mai fie durere. DUMNEZEU SĂ TE OCROTEASC” își arată regretul prietenii familiei îndurerate.

loading...
Loading...

Citește și

Elevă a Liceului Militar „Tudor Vladimirescu” va REPREZENTA România la o competitive INTERNAȚIONALĂ!

Irina Maria Palaghia, elevă la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova, s-a calificat cu punctaj …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *