TRAI pe VĂTRAI în instituţiile din Gorj

greva

Funcţionarii publici din judeţul Gorj nu au intrat în greva din administraţie locală organizată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).

Sindicaliştii au recurs la grevă pentru că, deşi au convenit cu oficialii de la Ministerul Muncii norma de hrană şi tichetele de vacanţă şi o anumită creştere salarială, atunci când documentul trebuia semnat, acesta nu mai conţinea revendicările menţionate. FNSA cere majorarea salariilor de bază ale funcționarilor publici și ale personalului contractual din administrația publică locală cu 25%, acordarea normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, și acordarea voucherelor de vacanță pentru salariații din administrația publică locală. În Gorj se pare că funcţionarii publici sunt mulţumiţi de salariile primite deoarece aceştia nu s-au alăturat grevei.

Maria Popescu

loading...
Loading...

Citește și

Parlamentarii vor să taxeze exporturile de energie! AFEER: Producţia de energie va SCĂDEA!”

Exporturile de energie electrică ale României va trebui să includă în viitor şi certificate verzi, …

2 comentarii

  1. Cu actualii lideri de sindicat fără niciun fel de interes în sprijinirea celor care, chipurile, le apără interesele evident că nu se va face nicio grevă pentru a sensibiliza acest guvern de rahat. De ce nu? Pentru că, așa cum relatează și o parte din inspectorii Curții de Conturi, majoritatea instituților din administrația publică locală au salarii suspect de mari, adică salariile sunt ilegale prin introducerea unor sporuri fără bază legală. Cum lucrurile se ”aranjează” din condei, unii se fac că au verificat alții că plouă și uite așa unii nu au nevoie să le mărească salariile fiindcă și le-au mărit singuri. Tocmai de aceea liderii de sindicate nu întreprind nicio acțiune, fiindcă lor le dăunează imaginea și liniștea! Să ne trăiască iar noi să plătim sindicatele, șefii acestora cât mai gras, să le facem fundul mare, să-i trimitem în concedii, să se bucure de viață pentru eforturile făcute. Dacă administrația ar paraliza toate serviciile din țară pentru numai 24 de ore atunci altfel se purtau discuțiile cu actulul firfizon de ministru al muncii. Cum însă nu se întâmplă nimic, o să obținem și noi ciuciu, adică salariul minim pe economie. Trăiască liderii de sindicat!

  2. Poate doar sa le schimbe expresoarele de cafea cu altele mai moderne .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.