Transferurile întârzie să apară la Pandurii

pandurii

Cu mai puţin de 3 săptămâni până la startul noului sezon de Liga 1, Pandurii Târgu Jiu are un lot extrem de subţire numeric şi valoric. E nevoie întăriri serioase pentru că şi turul 3 preliminar al Europa League bate la uşă şi gorjenii au de apărat blazonul din 2013 când au ajuns până în grupe.

Pandurii Târgu Jiu trece prin schimbări majore în această vară. Zece jucători au părăsit deja echipa printre care şi nume grele ca Săpunaru sau Răduţ, aşa că gorjenii trebuie s-o ia de la capăt. Şi cu un nou antrenor pentru că Edi Iordănescu a considerat că nu se poate face performanţă fără susţinerea financiară primită de la CEO şi i-a lăsat locul mai vechii cunoştinţe, Petre Grigoraş. Acesta din urmă nu are deloc o misiune uşoară. Grig revine la echipa sa de suflet (a doua după Farul Constanţa) de pe urma a două aventuri ratate la ASA Târgu Mureş şi ACS Poli Timişoara iar acum e nevoit să facă treabă cu o echipă mult slăbită faţă de sezonul trecut şi care mai are de apărat şi un blazon european. Tehnicianul moldovean a luat deja contact cu noii şi, în unele cazuri, vechii săi elevi în cantonamentul din Slovenia şi a înregistrat până acum două egaluri în amicale, 0-0 cu Osijek şi 1-1 cu Dinamo Zagreb. „Am avut două jocuri până acum, două rezultate de egalitate şi contează, mai ales după ce am schimbat jumătate de lot. Am lucrat cu mai mulţi jucători din lotul actual (Nistor, Voiculeţ, Stanca, Unguruşan etc.), cunosc ambientul de la Târgu Jiu, am fost primit foarte bine, adaptarea mea a durat câteva minute, problema e să completăm lotul iar la începerea campionatului să fim în plenitudinea forţelor pentru Liga 1 şi pentru Europa League”, a spus Grig la finele remizei contra campioanei Croaţiei, Dinamo Zagreb. Petre Grigoraş a fost alegerea preşedintelui Narcis Răducan după ce negocierile cu mai mulţi tehnicieni străini au rămas fără rezultat. „Adaptarea lui Grigoraş merge de la sine, s-a întors unde este foarte apreciat, reacţia oraşului şi a vestiarului a fost pe măsură, consider că am fost inspiraţi că l-am ales pe Grig. M-am gândit iniţial şi la unii antrenori străini, dar am considerat că nu suntem pregătiţi pentru acest pas, acela de a aduce un antrenor de la un nivel mare din străinătate. Eu cred că de pe plaiurile noastre, Grig este cel mai potrivit, imprimă echipei un fotbal frumos, lumea îl iubeşte şi eu cred că vom face treabă. Îl voi sprijini foarte mult, am hotărât să semnăm pe doi ani şi sper ca acest lucru să dea continuitate echipei”, spune Răducan.

23 de zile au mai rămas până la debutul pandurilor în Europa League, meciurile din turul 3 preliminar fiind programate pentru 28 iulie şi 4 august

Transferurile se lasă aşteptate…

Pandurii a pierdut zece jucători în această vară şi nu a adus decât trei: Voiculeţ, liber de contract după despărţirea de Târgu Mureş, Buleică, revenit de la împrumutul de la Chiajna şi Bărbuţ, împrumut de la ACS Poli. Momentan e mult prea puţin pentru o echipă ce se pregăteşte de turul 3 preliminar din Europa League şi care îşi propune să ajungă în play-off în Liga 1 şi sezonul viitor. Narcis Răducan negociază cu mai mulţi jucători, în special străini, dar aducerea lor întârzie din cauza lipsei banilor. Gorjenii aşteaptă ca pe aer banii din drepturile TV, aproximativ 1 milion de euro, bani care ar trebui să le intre în conturi în această săptămână de la LPF. „Se încheagă uşor echipa, urmărim de zor jucători din toată Europa şi sper să fim inspiraţi. Suntem concentraţi pe completarea lotului şi sunt convins că veţi vedea o echipă puternică, la fel ca anul trecut, capabilă să se bată de la egal la egal cu orice echipă din campionat. Pregătim mici surprize la nivel de transferuri, nu este uşor să aducem jucători de la cel mai înalt nivel dar sper să-i convingem, cei cu care negociem acum sunt interesanţi. Suntem preocupaţi să reprezentăm Liga 1 în cupele europene, sper să avem şi puţin noroc pe data de 15 (n.r. data tragerii la sorţi pentru turul 3 preliminar) şi apoi… la luptă cu noi”, e de părere Narcis Răducan.

Azi au test cu campioana Serbiei

După 1-1 cu campioana Croaţiei, Dinamo Zagreb, pandurii întâlnesc astăzi de la ora 18 campioana Serbiei, Steaua Roşie Belgrad. E cel de-al treilea amical pentru gorjeni în stagiul sloven, stagiu care se va încheia cu un meci împotriva ucrainenilor de la Volyn Lutsk. „Ne-am dorit să avem adversari foarte puternici, eu personal mereu mi-am dorit adversari tari, nu să joc cu „bucătari”, să vedem unde ne aflăm”, e de părere Grigoraş. „Mai avem două meciuri foarte bune, cu Steaua Roşie şi Volyn Lutsk, apoi mergem acasă şi vom mai juca probabil încă un meci amical cu o săptămână înainte de startul sezonului, discutăm cu Râmnicu Vâlcea”, anunţă şi Narcis Răducan.

 

Sperăm ca Pandurii să se prezinte în noul sezon la fel de bine ca şi în anii trecuţi. Ne pregătim desigur şi pentru Europa League, acum trebuie să ne completăm lotul, cred că săptămâna asta vor veni cei pe care îi urmărim, am făcut o listă împreună cu Narcis şi trebuie să alegem dintre ei, în jur de 4-5 jucători ne trebuie neapărat.

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii Târgu Jiu

loading...
Loading...

Citește și

Prunariu lămurește deocamdată, situația dintre CS Pandurii și CSM

„Decizia privind viitorul meu o s-o iau singur!”, susține directorul Clubului Sportiv Pandurii, entitate aflată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.