Transloc va achiziționa zeci de noi mijloace de transport în comun

troleu-canicula

Societatea de transport în comun SC Transloc Târgu-Jiu, aflată în subordinea Consiliului Local, a iniţiat, încă din primăvara acestui an, un proiect de accesare a fondurilor europene, care presupune modernizarea infrastructurii din domeniu şi achiziţionarea de noi mijloace de transport în comun. Grație proiectului, va fi extinsă și rețeaua electrică din municipiu și vor fi înființate noi rute.

Conducerea societății de transport în comun Transloc din municipiul Târgu-Jiu a declarat că proiectul de accesare a fondurilor europene a trecut deja de primele două faze, procedura având pași specifici de urmat. Proiectul se va derula printr-un program european care presupune retehnologizarea transportului din municipiu, mai exact achiziţionarea a 15 troleibuze noi și a zece autobuze electrice, pentru care se va organiza o licitaţie, dar şi modernizarea infrastructurii. „Împreună cu reprezentanţii Serviciului de Investiţii, am iniţiat un proiect care presupune retehnologizarea transportului electric, care înseamnă atât infrastructură, cât şi mijloace de transport noi, extinderea rețelei electrice din municipiu în zona comercială de la mall, Kaufland și așa mai departe. Primii doi pași s-au făcut, mai sunt alții de urmat, un proiect european are faze specifice, peste care nu se sare. Va dura cam un an și ceva – doi. Noi sperăm să fie gata totul cât mai curând. Se va moderniza infrastrucura, care e compusă din staţii de redresare în reţeaua de contact, pentru că ce vedem noi în oraş este doar 40 % din ceea ce este în spate, staţiile de redresare se vor moderniza, firul de contact, dar în acest program, spre deosebire de alte programe, au fost introduse şi modernizarea şi achiziţionarea de mijloace de transport, respectiv troleibuze și autobuze electrice”, a afirmat Vasile Căilean, șeful Transloc Târgu-Jiu.

Nu se vor majora costurile unei călătorii

Vasile Căilean a mai declarat că achiziționarea unor noi mijloace de transport nu va însemna majorarea biletelor. Prin acest proiect vor fi modernizate rețelele și vor fi achiziționate troileibuze și autobuze noi, performante, fiind redus consumul  specific. „La Târgu-Jiu avem în prezent 17 trolee și 21 de autobuze. Acestea sunt, din păcate, uzate moral, nu au aer condiționat, nici încălzire. Prin acest proiect lucrurile se vor schimba, călătorii nu vor mai fi nemulțumiți, căci noile mijloace de transport vor avea aer condiționat pentru sezonul de vară, încălzire pentru perioada friguroasă. Se va face o reducere a consumului și așa mai departe. De asemenea, noile mijloace de transport vor avea echipamente pentru persoanele cu handicap”, a spus Căilean. Momentan nu se știe care va fi valoarea proiectului, căci încă nu a avut loc faza de evaluare a celor propuse de cei de la Transloc. „Noi vrem să obținem banii necesari pentru cele trecute în proiect, mijloace de transport, extinderea rețelei și așa mai departe. Se va face un studiu de trafic, un studiu de evaluare, pe lângă cel de fezabilitate. Este de durată”, a adăugat Vasile Căilean – de la Transloc.

Loading...

Citește și

Colocviile de critică și istorie literară ale revistei „Portal Măiastra”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează joi 20 februarie 2020, la …

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.