duminică , 19 noiembrie 2017 - 5:19

Tratează nasul înfundat în mod naturist

nas-sanatate

Cât de supărător este să nu puteţi respira în voie! Fie că sunteţi răciţi sau pur şi simplu vă confruntaţi cu vreo alergie, aveţi nevoie de ajutor pentru a scăpa de nasul înfundat.

Uite cum puteţi trata congestia nazală fără medicamente.

Soluţii saline
Apa de mare o puteţi procura din farmacii sau o puteţi face singuri acasă. Amestecaţi un sfert de linguriţă de sare într-o jumătate de ceaşcă de apă caldă, apoi picuraţi în fiecare nară câteva picături şi staţi întins pe spate. După câteva minute, vă puteţi ridica şi sufla nasul într-o batistă.

Inhalaţii cu aburi
Inhalaţiile cu aburi sunt foarte eficiente. Fie că faceţi o baie fierbinte, un duş sau inhalaţi pur şi simplu aburi deasupra unui vas cu apă fierbinte, toate se vor dovedi de un real folos. Dacă folosiţi ceai de muşeţel în timpul acestor inhalaţii, efectul va fi garantat.

Picături nazale
Vă puteţi prepara singur picături pentru nas. Faceţi un ceai foarte concentrat de gălbenele şi amestecaţi doar două linguriţe din acest ceai cu o jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie proaspătă. Puteţi pune câteva picături de mai multe ori pe zi în nas din acest amestec.

Ghimbir sau hrean
Radeţi rădăcină proaspătă de ghimbir sau de hrean şi inhalaţi aromele proaspete. Dacă rezistaţi, puteţi mânca şi o linguriţă de hrean ras proaspăt amestecat cu puţină miere şi veţi vedea îndată rezultatele.

Ceaiuri
Înainte de culcare, savuraţi câte o cană de ceai. De exemplu, ceaiul de busuioc, de cimbru sau de sunătoare îndulcite cu miere şi condimentate cu zeamă de lămâie fac minuni, spune dr. Cătălin Luca.

Inhalaţii cu arome sau… ceapă
Puteţi face inhalaţiile cu mentol, eucalipt sau chiar ceapă. Turnaţi câteva picături de esenţă într-un vas cu apă fierbinte sau inhalaţi adânc aroma de ceapă tăiată în cubuleţe sau spartă.
Aceste soluţii sunt la îndemâna oricui şi sunt eficiente pentru decongestionarea nasului.

sursa: click.ro

loading…


loading...
Loading...

Citește și

Tratamente din bătrâni pentru «roşu în gât»

Amigdalita sau, în termeni populari „roşu în gât”, este mai degrabă o boală a copilăriei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.