miercuri , 13 decembrie 2017 - 22:50

Trei tineri abandonaţi vor avea un viitor mai bun!

tanar-DGASPC-1

Claudiu, Sorin și Marcel, trei tineri care au beneficiat ani de zile de servicii sociale acordate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, prin intermediul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu, au reușit să fie integrați socio-profesional. 

Potrivit lui Sorin Torop, de la DGASPC, prin intermediul oamenilor care lucrează în cadrul CSCCNS Târgu-Jiu, dar și cu ajutorul unor oameni inimoși care au dorit să le întină o mână de ajutor unor astfel de copii, s-a reușit ca acești tineri să fie integrați socio-profesional. Din luna mai 2016, Claudiu și Sorin lucrează într-o tipografie, iar Marcel la o unitate protejată. „Cei trei tineri au fost sprijiniți să termine învățământul special, aceștia finalizând în luna mai, anul curent, cursurile Centrului Școlar pentru Educație Inclusivă Tg-Jiu. În ultimul an, au fost pregătiți și sprijiniți intens pentru părăsirea sistemului de protecție: au beneficiat de consiliere psihologică și socială, programe și activități de socializare, iar pentru a le crește șansele de integrare pe piața muncii au fost calificați cu sprijinul unei asociații în meseria de ospătar-bucătar. Au fost înregistrați în baza de date a AJOFM Gorj ca persoane în căutarea unui loc de muncă, beneficiind de consiliere socio-profesională din partea agenției”, a scris Sorin Torop pe blogul său. Însă pentru Claudiu, cel mai frumos sprijin a venit din parte Fundației pentru Comunitate și Mol Romania Petroleum Products, când în urma depunerii formularului de participare la Programul „PERMIS PENTRU VIITOR” a fost selectat pentru a fi finanțat în obținerea permisului de conducere.

loading...
Loading...

Citește și

Sărbătoare MARE pe 12 decembrie!

Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei este prăznuit în fiecare an pe 12 decembrie. Sfântul era …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.