Tribunalul Gorj va fi EXTINS! Cât de mare va fi noua clădire

tribunalul-gorj
Judecătorul Cristina Celea a declarat că este foarte posibil ca, până la sfârșitul acestui an, lucrările la noua clădire a Tribunalului Gorj și a Judecătoriei, să înceapă. Noi săli de judecată vor fi realizate, dar și birouri și alte spații. Noua extindere se va realiza în spate, spre Parchetul Județean Gorj, urmând să se stabilească un nou traseu al deținuților și o nouă poziționare a camerelor de supraveghere.

Proiectul de extindere a clădirii în care funcționează Tribunalul Gorj și Judecătoria Târgu-Jiu este mai vechi, căci de câțiva ani angajații instanțelor își doresc un sediu mai mare. Compania Națională de Investiții se ocupă de această investiție, iar constructorul nu a fost încă ales. Lucrările vor fi de amploare și vor presupune și modificări privind activitatea judecătorilor. Extinderea va viza realizarea unor noi săli de judecată, căci actuala clădire a fost proiectată pentru un colectiv de 25 de judecători, iar acum activează 85 de magistrați. „Noua extindere va fi realizată în spatele actualei clădiri, spre Parchetul Județean. Va fi vorba despre o construcție amplă, P+4+mansardă. Cele mai multe aspecte depind de Ministerul Justiției și de CNI. Lucrările nu știm când vor începe, dar vor presupune și modificări privind aspecte de desfășurarea activității. Vor fi realizate opt noi săli de judecată, dar și birouri și alte spații aferente”, a declarat judecătorul Cristina Celea, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj. Sălile cele noi vor fi de dimensiuni medii sau mai reduse pentru litigiile civile.

Extinderea a fost anunțată de anul trecut

La începutul anului trecut, ministrul justiției, Robert Cazanciuc, a anunţat extinderea Tribunalului Gorj, la ședința de bilanț a activității pentru anul 2014 a instanţelor gorjene: „Cu ocazia participării la ședința de bilanț a Tribunalului Gorj le-am dat magistraților de la această instanță o veste bună: sediul în care își desfășoară activitatea va fi extins, un nou corp de clădire urmând să fie construit prin Programul național de investiții în instanțe și parchete, demarat cu puțin timp în urmă. Dincolo de infrastructura fizică a instanței, avem nevoie de investiții în infrastructura IT. Este un proiect pentru care încercăm să atragem și finanțări europene, astfel încât să permitem accesul părților și al avocaților la dosare în format electronic“.


loading...
Loading...

Citește și

Tânăra rănită în explozia dintr-un apartament din Târgu-Jiu, de nerecunoscut! ANUNȚUL FĂCUT DE MEDICI

Femeia rănită marți seara, în urma exploziei care a fost urmată de incendiu, într-un apartament …

5 comentarii

  1. Cristina Celea a vorbit în calitate de ce? De soție a lui Encescu, fostul președinte de tribunal, sau de băgătoare în seamă pe la tribunal. Dacă ea este noua dirigintă de șantier, scuzați )))

    • Cristina Celea

      Informațiile de interes public puse la dispoziția jurnalului ”Gorj Domino” au fost furnizate în exercitarea atribuțiilor de serviciu de purtător de cuvânt al Tribunalului Gorj, atribuții cu care am fost învestită de domnul președinte al Tribunalului Gorj, judecător Radu Gheorghe. Solicitarea de informații publice s-a înregistrat la data de 29.08.2016 la Biroul purtătorului de cuvânt din cadrul Tribunalului Gorj, iar răspunsul a fost furnizat la data de 30.08.2016.

  2. Păi atunci corect era să scrie și ziarul așa, adică „purtătoarea de cuvânt a trib, judecătoarea..” lumea din afară nu ştie ce funcţie are Celea.

  3. Extinderea Tribunalului denota gravul dezechilibru din societatea romaneasca .In plus vor apare cheltuieli suplimentare cu mentenanta,cu energia ,cu fondurile de salarii ,etc..Toate aceste cheltuieli vor fi suportate de catre ”PULIMEA ROMANA”,prin noi taxe si biruri.Poate o sa reusim sa ne integram in Imperiul Slav ,unde tribunalele sunt neschimbate de pe vremea lui Ivan cel Groaznic.Daca nu reusim asta,poate reusim integrarea in Statul Punjab,unde Tribunalul isi are sediul la seful Castei cu cea mai buna pozitionare sociala[obicei intalnit si pe la noi].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *